Het licht ging uit bij CSM, maar begint weer te schijnen. Beknopt verslag van de AVA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2006 06:16
Ja, Zo kunnen wij de situatie bij CSM haast wel omschrijven.
Gisteren was dat wel tijdens de AVA in de zaal, er was tekort licht om elkaar nog te zien en de voorzitter schorste de vergadering voor reparatie en het licht kwam weer terug. Zo zal de gehele herstructurering bij CSM ook het volledige licht weer bij CSM terugbrengen.
De ontvangen was uitstekend en er was een tentoonstelling van alle bakkerij producten van CSM en je zou er haast gaan werken voor de lekkernijen die er tentoon gesteld waren. Je kreeg zo een goede indruk wat CSM allemaal te koop heeft.
Daarna de AVA en de Voorzitter de Heer P. Bouw deed dat weer op een goede levendige manier. Om 14.30 uur opende hij de AVA en nam de gebruikelijke stukken door, aanwezig waren 18 aand. houders met 40.828.638. 4 Prefs. 2.983.794 en 179 CTA 31.378.013 aandelen/CTA.
Daarna de benoemingen van leden van bestuur, en de heer Kramer kreeg, daar in onze ogen ten onrechte iets op zijn bord van de VEB. Dat hebben wij (red. XEA.nl) met enkele woorden even rechtgezet. Hij zou o.a. niet de kwaliteiten hebben, maar tijdens de AVA kwam dat al naar voren. Hij had zijn werk zo goed gedaan bleek in de AVA, want een goede CFO maakt zijn "huiswerk" in het jaarverslag goed, dan krijgt hij geen vragen daarover.
Nu, hij heeft ook zijn "mond" niet open hoeven te doen. Dus zit dat met zijn bekwaamheid wel goed.
De nieuwe CEO de heer Hoetmer, nam de presentatie voor zijn rekening en deed dat (was even wennen, 't was zijn 1e AVA) op een goede manier.
De toekomst wordt zonder de CSM suiker divisie en dat maakte bij de vele aanwezige telers "emoties" los en begrijpelijk, je moet maar 3 generaties bieten leveren en nu wordt de zaak verkocht.
Wij kunnen dus best begrijpen, dat deze AVA in "hun" teken stond en zij vroegen om begrip en dat de CSM hen aan de voor "hen" beste partij zou verkopen. Dat zegde de voorzitter en de heer Hoetmer toe.
Bakery Supplier en Purac worden de speerpunten van het vernieuwde CSM en de telers vroegen of zij deze naam misschien mee konden krijgen en de 2 divisies onder een nieuwe naam verder zouden gaan. Alles zou bekeken en afgewogen worden.
Purac zo zeiden wij (red.XEA.nl) is een onderbelichte "parel" en dat werd ook bevestigd. Purac heeft enorm veel mogelijkheden. Wij hadden het over de toepassing van "afbreekbaar" plastics, de hoge olieprijs biedt CSM nu die kansen om deze te benutten. Dat zei CSM ook, wij krijgen steeds meer vraag maar de "grondstof" voor dat afbreekbare plastics en ook de toepassingen worden steeds uitgebreider. Overheden en milieu worden dus voor deze divisie (Lees CSM) belangrijker en dat zal straks in de koers van dit aandeel toe uiting gaan komen. Purac is de Wereldmarktleider (ca 70-80% inschatting XEA.nl) op gebied van de grondstoffen voor o.a afbreekbare plastics.
De doelstelling van deze divisies Bakery Supplier worden verhoogd, zijn nu resp. Bakery ROS 5,9% en ROCE 8,1% en die moeten in 2008 tussen de 8-10% resp. 11-13% zitten. Voor Purac ROS 8% en ROCE 7,8% en die moeten beide in 2008 tussen de 15-20% zitten. Dus werk aan de winkel.
Wij kijken naar acquisities, maar die moeten wel gelijk bijdragen, maar eerst zullen wij op winstgevendheid focussen. Wij kijken naar landen waar wij nog niet of slecht beperkt zitten, o.a Mexico, China en Zuid-Amerika, maar ook in Europa of elders in de wereld, want onze producten worden overal gegeten.
Waarde creatie, kostenbesparingen en nieuwe producten zullen nu de "kar" gaan trekken en daar zullen wij van CSM alles aandoen.
Het dividend is EUR 0,80 ex. datum 28/4 a.s. en betaalbaar contant op 9 mei a.s.
Ook werd er afscheid genomen van Prof. Dr. A. Walravens, die op zijn rustige en geƫigende manier 12 jaar zitting heeft gehad bij CSM.
Zoals de voorzitter zei, "een sturende kracht met veel toegevoegde waarden"!
Alle punten van de agenda gingen er vlot door en kon een goede en aangename vergadering om ca. 17.30 uur worden afgesloten.
Daarna nog even napraten met het "nieuwe" gezicht van CSM en daar werd goed gebruik van gemaakt.
Wij gingen met een goed gevoel naar huis.


kijk voor meer info op www.csm.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL