Stijgende olieprijs biedt Purac (CSM) goede kansen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/04/2006 07:56
Dat de stijgende olieprijs ook positieve kanten kan hebben, blijkt wel bij CSM's dochter PURAC.
Deze divisie heeft een zeer doelgerichte strategie voor de productie en marketing van melkzuur. Melkzuur wordt geproduceerd door fermentatie van koolhydraten, zoals suiker-, mais- en zetmeelproducten. Steeds vaker worden melkzuurtoepassingen gebruikt vanwege hun natuurlijke en milieuvriendelijk aard. Dit is goed zichtbaar bij producten als "biologisch afbreekbare plastics".
Was in het verleden met de goedkope olie, dit proces te duur en i.v.m. de kosten eigenlijk niet uitvoerbaar, nu met de alsmaar stijgende olieprijs en het verder aantrekken van "milieu eisen", zal de vraag naar de grondstoffen voor het afbreekbare plastics aanzienlijk kunnen gaan toenemen en wel te realiseren tegen een concurrerende prijs.
Purac speelt daar al op in en het wereldwijd een redelijke spreiding. Om die spreiding optimaal te hebben, is CSM bezig in Thailand een fabriek te bouwen en die zal eind 2007 worden opgestart. Dan zit Purac in Brazilië, Europa en Azië, wat wil je nog meer.

Niet alleen de stijgende olieprijs, maar de voortdurende verbeteringen in het efficiënter wordende productieproces, maken melkzuur tot een steeds aantrekkelijker alternatief voor veel chemische ingrediënten.
Historisch bedraagt het groeipercentage van de melkzuurdivisie Purac rond 10% en CSM verwacht dat die lijn zich zal voortzetten.
Ook zullen er steeds meer toepassingen komen van het gebruik van melkzuur.
Daar Purac wereldmarktleider is, zal zij het meest profiteren van het verder aantrekken van de markt voor melkzuur toepassingen.

De stijgende olieprijs zal ook voor CSM nadelige effecten hebben,maar heeft ook zijn positieve kant, die weer goed is voor het milieu.
Purac had in 2005 een omzet van EUR 281 miljoen, die zal na de start van de fabriek in 2007 sneller toe kunnen gaan nemen.

Wij (red. XEA.nl) zien in deze "parel" die CSM bezit, een goede belegging in het aandeel CSM
Deze week woensdag is de Algemene vergadering van Aandeelhouders CSM te Amsterdam..
De koers van het aandeel CSM heeft ten opzichte van de beurs nog wat goed te maken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL