CSM in beweging en dat is goed voor de koers van het aandeel.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/04/2006 09:45
De nieuwe man, de heer Gerard Hoetmer, zorgt voor wat beweging in de koers van het aandeel CSM. De Corpotate Governance wil hij gaan verbeteren, de cert. aandelen worden misschien (weer) aandelen. Ja, voor enkele jaren terug, de aandelen uit de notering en omwisselen naar cert. aandelen voor een bescherming "overval". Of die er nu niet meer zullen komen, de media staat van overnames en fusies "bol"!
CSM is zwaar overgewaardeerd in koers en een waarde van ca. EUR 40 bij een opsplitsing zal het minimum zijn wat CSM zal opbrengen, is onze inschatting. Dus zit er toekomstige "muziek" in het aandeel CSM. Daar schreven wij al vandaag over, de man die een "passie" had voor zijn muziek vak!
Hoewel er het afgelopen jaar veel is gebeurd bij CSM, staat er nog veel op het programma bij dit bedrijf voor de komende jaren. Het marktleiderschap bij Purac zou meer benut kunnen worden, want dat er een "parel" waar veel bedrijven op "loeren"! Dus niet wegdoen, maar zelf verder ontwikkelen en uitbouwen is ons advies aan CSM. Dat zullen wij ook aan het nieuwe team van managers overbrengen in de AVA van 26 april a.s., wij komen daar al meer dan 30 jaar over de vloer.
Ook worden er stevig aandelen (eigen) ingekocht en het dividend van EUR 0,80 geeft al aan dat er met het binnenkomende geld nuttige zaken worden gedaan. Al zijn wij niet altijd voor inkoop eigen aandelen, maar investeer en daar is weer geld mee te verdienen.
Het nieuwe team wil van CSM weer het oude "weduwe en wezen" fonds gaan maken, maar met een betere koers op de borden.
Van CSM willen zij weer een "alert, dynamisch en daadkrachtig" bedrijf gaan maken.
Er wordt een nieuwe fabriek in Thailand gebouw voor de divisie van Purac, lagere operationele kosten, zeer concurrerend en dicht bij de klanten in die regio.
Verder wordt het "huis" een nieuwe opknapbeurt gegeven, zeg maar "schoonmaak" en dat is op z'n tijd ook weer eens nodig en nieuwe "bezems" vegen schoner en op een andere manier.
Het eigen vermogen (zichtbaar) was per 31/12/2005 EUR 13,26 (was per 31/12/04 EUR 10,60). Het aantal medewerkers daalden door verkoop onderdelen van 13.242 naar 8.458 en het gem. gew. aantal aandelen daalde van 76.485.850 naar 74.061.602.

Hou CSM dus in de gaten, want daar zullen na de ingrepen betere resultaten moeten gaan komen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL