Denkt politiek wel aan de biobrandstof norm? Dat is goed voor o.a. de Suikerindustrie.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/12/2005 08:09
Denk de Politiek wel aan de biobrandstof norm? Wij horen er zo weinig om, ja het levert tekort belasting op en dat zal wel de oorzaak zijn.
Als er maar bij de brugger geld te halen is, dan is de politiek wakker.
Shell gaat 2% biobrandstof in de EURO 95 benzine stoppen en die volgt Argos Oil, die is er al langer mee bezig.
Biobrandstof is goed voor het milieu en daar zet de Staatssecretaris van Geel (Milieu) zich voor in, maar erg hard lopen de olie-mijen niet. Shell is een van de eerste grote oliemaatschappijen die er een begin mee maken. Dat weten de Couranten te melden, wij van de redactie hebben daar geen controle op.
Bio-ethanol kan uit de suikerindustrie komen en in Braziliƫ rijden als zeer veel auto's en andere motorrijtuigen op deze brandstof.
In 2007 komt pas een verplichte bijmenging van deze bio-ethanol en daar zouden de aandelen van de suikerindustrie wel bij moeten varen.
Dat er bij de besprekingen van de WTO alleen maar beperkingen voor de Europese suikerindustrie naar buiten zijn gekomen over de productie van het quotum heeft ons wel verbaast en eigenlijk ook niet. De Europese regeringen zien een vermindering van de accijnsinkomsten als er teveel bio-ethanol gebruikt gaat worden.
Wat is er belangrijker, geld of het milieu?
Onze indruk is geworden t' geld en het milieu lijkt bijzaak te zijn geworden, het gebruik van deze biobrandstof wordt zijdelings slechts meegenomen, andere zaken als hogere beloningen voor hen zelf hebben wel prioriteit.
Indien er wereldwijd meer aandacht en stimulans zou komen voor het gebruik van bio-ethanol, zouden de andere landen hun agrariƫrs kun steunen en zouden zij ook meer inkomsten krijgen en zou de wereldmarkt op dat gebied minder onderdruk staat en zouden de Westerse landen minder afhankelijk zijn van de "olie" en waar willen de regeringen nu naar toe?
Steun juist de productie van de producten waaruit biobrandstof uit gehaald kan worden, dat kost nu wel meer daar de olie, maar maak je niet afhankelijk en wees zelfstandig en zorg voor je eigen behoeften.
CSM en andere bedrijven zouden meer steun moeten genieten in haar beleid, juist voor deze productie.
Ook het afbreekbare plastic heeft niet de prioriteit van de regeringen, kost te duur en welke belasting levert het op?
Juist, minder milieu "belasting", maar levert dat geld op?

Beken kleur en doe er wat aan en kijk eens naar het verbeteren van de wereld, en ook op het gebied van milieu!

Je zien het bij Van der Hoop, men wist dat er gaten in de wet zaten.
Wat deed men er aan?
Slechts een melding van; "kijk er eens naar"!
In 2007 is het gat misschien gedicht, als dit ten koste was gegaan van minder geld voor de regering, was dat allang opgelost.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL