CSM bouwt melkzuurfabriek in Thailand

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/09/2005 08:29
PURAC, de biochemische divisie van CSM, start met de bouw van een melkzuurfabriek in Thailand. CSM, wereldwijd actief met bakkerijproducten en voedingsingrediënten, investeert EUR 98 miljoen in de nieuwe locatie waar behalve de melkzuurfabriek ook andere faciliteiten komen, zoals een sodium-/potassiumlactaatfabriek, kantoren, magazijnen en ondersteunende voorzieningen.

CSM verwacht dat de markt voor melkzuur en melkzuurderivaten structureel met meer dan 10% per jaar blijft groeien. De sterk toenemende aandacht voor voedselveiligheid, gezondheid en milieu is de belangrijkste drijfveer achter deze groei. De belangrijkste toepassing van melkzuur en melkzuurderivaten is verbetering van de verschillende functionaliteiten van voedingsmiddelen, waaronder houdbaarheidsverlenging, mineraalverrijking, zuurgraadregeling en smaakprofielverbetering. Melkzuur voor non-food-toepassingen, zoals biologisch afbreekbaar plastic, zal voor extra groei zorgen.

De nieuwe melkzuurfabriek krijgt een capaciteit van 100.000 ton onverdund. De capaciteit van de sodium-/potassiumlactaatfabriek zal 15.000 ton bedragen. Met deze investering speelt PURAC in op de wereldwijde toekomstige vraag naar melkzuur en melkzuurderivaten en versterkt het zijn positie in de Aziatische markt.

De fabriek wordt gebouwd op het industrieterrein Asia Industrial Estate in Map Ta Phut in de kustprovincie Rayong ten zuidoosten van Bangkok. De bouw zal beginnen in het vierde kwartaal van 2005 nadat de Thaise overheid de definitieve vergunning heeft afgegeven. Dit zal naar verwachting in de komende weken gebeuren. De fabriek wordt opgestart eind 2007.

De locatie in Thailand is gekozen vanwege de ruime beschikbaarheid van goedkope koolhydraatgrondstoffen voor fermentatie (suiker en zetmeel) en andere chemicaliën, de betrouwbare energievoorziening, de goede logistieke infrastructuur, de aanwezigheid van goed opgeleide arbeidskrachten en subsidieprogramma’s van de overheid. De locatie ligt dicht bij Laem Cha Bang, de belangrijkste containerhaven van Thailand, waarvandaan de producten zullen worden geëxporteerd, zowel in de Aziatische regio als wereldwijd.

De fabriek zal Puracs nieuwste technologie toepassen en zeer concurrerend produceren. De locatie biedt alle ruimte voor verdere uitbreiding.

Achtergrondinformatie
CSM is een wereldwijd opererende producent en leverancier van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. Bakkerij-ingrediënten en -producten, melkzuur, melkzuurderivaten, gluconaten en suiker zijn de belangrijkste productgroepen van CSM. CSM heeft een jaaromzet van EUR 2,8 miljard en een personeelsbestand van circa 8.900 medewerkers. CSM is actief in Europa, de VS, Canada, Brazilië en Azië. Meer info: www.csm.nl

CSM Biochemicals, in de markt actief onder de naam PURAC, heeft een jaaromzet van circa EUR 280 miljoen. PURAC is wereldmarktleider op het gebied van melkzuur, melkzuurderivaten en gluconaten. Productie vindt plaats op vier locaties in respectievelijk Nederland, Spanje, Brazilië en de Verenigde Staten. Melkzuur, melkzuurderivaten en gluconaten kennen een uitgebreid scala aan toepassingen. Meer info: www.purac.com


Dit nieuws was al enige tijd bekend red. XEA.nl




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL