Vooruitzichten CSM blijven goed.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/12/2001 08:49
De wereldeconomie maakt een moeilijke periode door. CSM verwacht hierdoor, dat de economische groei, in de voor haar belangrijke continenten tot 1 a 2% beperkt zal blijven.
Nettowinst stijgt in het boekjaar 2000/2001 met 18,1% naar EUR 177,3 miljoen.
De winst per aandeel met 17% naar EUR 2,13
En de omzet stijgt met 32,8% tot EUR 3,6 miljard.
Wat zijn de vooruitzichten voor het lopende boekjaar (per 1/10-01).
Desondanks verwacht CSM, dat het bedrijfsresultaat voor afschrijving goodwill(EBITA) van Bakery Supplies Europe zal stijgen onder meer door de ontwikkeling van nieuwe afzetkanalen en door realisatie van een deel van de synergievoordelen. Dit als gevolg van de integratie en reorganisatie van de per 1 okt.2000 van Unilever overgenomen EBSB bedrijven. De begin van het jaar ingezette efficiency-projecten bij zowel Baker&Baker als BakeMark (East) zullen tot een verlaging van de operationele kosten leiden en daarmee het bedrijfsresultaat voor afschrijving goodwill van Bakery Supplies North America verbeteren.De campagne 2001 van CSM Sugar verloopt volgens plan, zodat naar verwachting wederom een goed, zij het wat lager, resultaat wordt gerealiseerd.
Purac rekent op een belangrijke stijging van het bedrijfsresultaat voor afschrijving goodwill, gebaseerd op verdergaande groei en het effect van de verbeterde resultaten van PGLA-1, de productie joint venture van Purac en Cargill in de VS.
De investering in materiele vaste activa zal hetzelfde zijn ca. EUR 110 miljoen. Er zullen door de verkoop van de Levensmiddelen meer rente opbrengsten zijn of er moeten weer acquisities komen, wat de rente opbrengst verminderd. De belastingdruk zal ook weer ca. 27% bedragen en de kasstroom uit operationele activiteiten zal positief zijn.
Behoudens onvoorzien, gaat CSM uit van een stijging van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening voor afschrijving goodwill met ca. 10%.

Wij zien deze stijging van 10% aan de behoudende kant en denken dat CSM aan het begin staat van extra winst uit de joint venture met Cargill (VS). Wij verwachten dan ook, dat CSM beter zal presteren dan de markt.
Een wpa voor 2001/2002 van ca. EUR 2,40 moet onder normale omstandigheden haalbaar zijn.
Het aandeel is met een k/w van nog geen 10 sterk ondergewaardeerd. Een k/w van 13-14 is voor een bedrijf dat dit jaar voor de 25e maal een winststijging oprij laat zien, niet misplaatst. Dan zit je op een koers van ca. EUR 31, bij een huidige koers van EUR 23,30 (incl. div. van EUR 0,70)
Herhalen wij ons koopadvies.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL