CSM HERSTRUCTUREERT DISTRIBUTIE IN NOORD-AMERIKA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/02/2005 09:47
CSM gaat haar distributie activiteiten op het gebied van bakkerij-ingrediënten in Noord-Amerika herstructureren. Vier distributiecentra van BakeMark East in het oosten van de Verenigde Staten, in Buffalo, Saratoga, St Louis, en
New Orleans, zullen worden afgestoten. Het hoofdkantoor van BakeMark East in
Schaumburg zal worden gesloten. De overige activiteiten van BakeMark East zullen
worden samengevoegd met BakeMark West, vanaf half mei 2005 opererend onder de naam BakeMark USA. Door deze herstructurering worden belangrijke kostenbesparingen gerealiseerd. Bovendien zal de nationale oriëntatie van BakeMark USA leiden tot een verbeterde en meer efficiënte marktbenadering.
Het plan is onderdeel van de strategie van CSM teneinde via Herstructureren, Desinvesteren en Groeien de winstgevendheid van de onderneming te verbeteren. Onderdeel van deze strategie is een zero-tolerance beleid ten aanzien van verlieslijdende activiteiten. De maatregelen zijn in lijn met eerdere aankondigingen betreffende versterking van CSM’s strategische kernactiviteiten op het gebied van bakkerijproducten en voedingsingrediënten.
Met de herstructurering zijn 148 banen gemoeid. Het afstoten van de niet winstgevende distributiecentra leidt tot een omzetreductie van circa EUR 60 miljoen en een duidelijke rendementsverbetering.
Voor de verwachte herstructureringskosten treft CSM een voorziening van EUR 5 miljoen ten laste van het resultaat 2005.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL