CSM zoekt nieuwe CEO en dat moet Hedriks worden schrijft een Courant.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/01/2005 08:00
De huidige financiele man van CSM zou de opvolger moeten worden van de vertrekkende CEO de heer Vink. Dat schreef een Courant zaterdag en daar zouden enkele kleinere belanghebbers naar streven, vertelt het verhaal.
Wij kennen de heer Hendriks al uit de tijd dat hij bij van Ommeren zat en daar ook de zaak goed in handen had op financieel gebied. Bij CSM doet hij het ook prima op financieel gebied en hij kwam in een door de heer Arentsen opgemaakt "bedje", maar de heer Hendriks heeft al wat "dekens" vervangen en is ook bij CSM goed bezig.
Wij van de redactie XEA.nl vinden de keuze voor Hendriks ook geen slechte keuze, maar dan moeten zij (CSM) wel weer een goede financiele man CFO) aantrekken en dat is ook niet eenvoudig.
Onze indruk is, dat de belanghebbers die voor Hendriks kiezen, dat zij meer naar een opbreken van CSM aansturen, dan een "going concern" voor ogen hebben.
Dat lijkt ons geen goede ontwikkeling voor de aandeelhouders, CSM heeft nu even de wind tegen, maar had daarvoor wel een stijging van de wpa over een periode van 25 jaar. Welk bedrijf kan dat zeggen? De koers deed zichtbaar te weinig, maar toch zijn/waren de aandeelhouders van 25 tot dertig jaar geleden niet ontevreden. In de beginne contant dividend en het jaar daarop, contant en 10% in stocks en later nog enkele splitsingen van de nominale waarden, dus per saldo niets te klagen bij CSM voor die aandeelhouders.
Toch is het aandeel, zoals een Courant schreef, door een schone in 2004 wakker gekust, klik eens op de reklame op onze site en bekijk de site van CSM en haar nieuws eens en overtuig uzelf. De koers is wel hersteld naar een niveau van EUR 22-23, maar ook hier zit nog meer in het vat.
Een opbreekwaarde hebben wij in het verleden eens berekend en toen zaten wij tegen de EUR 40 per aandeel aan. Er zijn al enkele verkopen geweest en er is er nog een in de "maak", de snoepwaren divisie en de prijs is ca. EUR 850 miljoen.
Daar kunnen veel zaken mee gedaan worden. Aan een terugbetaling zullen de meeste aandeelhouders niet veel hebben, dan pakt de fiscus toch het meest en CSM kan beter investeren en schulden aflossen en jaarlijks dan het dividend verhogen, want die uitkering zit aan de lage kant. Nedlloyd gaf ook een vast dividend uit een "potje", terwijl er geen of weinig winst werd gemaakt.
Er zijn meer wegen die naar Rome leiden!
Wij wachten de ontwikkelingen bij CSM rustig af, want bij een verkoop van de snoepwaren komt er voldoende geld binnen en dan is CSM (haast) schuldenvrij en wie doet je wat!
Een goed aandeel om in te beleggen en niet te duur.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL