EU wil 'zachte' hervorming suikerteelt en dat is positief nieuws voor CSM en andere fabrikanten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/07/2004 07:41
In de op 19 juli j.l. gehouden EU vergadering, waar onze minister Veerman van Landbouw voorzat, is naar voor gekomen, dat er verschillende meningen zijn over de hervorming van de suikerteelt in de EU.
Wel een hervorming, maar niet die van de heer Fischler, voor de suikerteelt en dat is goed nieuws voor de suikerfabrieken in Europa o.a Suiker Unie en CSM in Nederland. Bij de Suiker Unie telers zou het harder aankomen, dan bij de CSM telers, maar dat er voor een tussen weg gekozen gaat worden, werd al verwacht.
Toch werd de koers van CSM "twee maal", eerst na het uitlekken en later bij het bericht van de heer Fischler, gedrukt.
Waarom wordt er nu door de "media" niet het tegenbericht bekend gemaakt?
Daarom hebben wij van de redactie XEA.nl even gewacht en brengen nu het bericht naar buiten. Of is het zo, dat alleen "negatief" nieuws de wereld in mag?
Veel landen van de EU, vinden de voorstellen van het Bestuur EU te ver gaan.
De commissie wil de gegarandeerde suikerprijs met een derde drukken en wil haast maken met de hervorming.
De EU stelt nu voor een "zachtere" aanpak en wil dit in overleg doen met de Wereldhandelsorganisatie, die aan de andere "aanpak", dan een soort adviserende uitspraak kan doen. Deze uitspraak kan dan als richtlijn gaan dienen.
Ook stuitte het verhandelen van de suikerquota op verzet van verschillende EU landen.
Er heerst dus "grote" verdeeldheid in de suikerproducerende EU landen en dat kan nog wel eens een lange zit gaan worden, voor er een definief voorstel tot "een hervorming" van de suiker in Europa op tafel ligt.
Per saldo wordt de rekening niet bij de suikerfabriekanten gelegd, maar komt deze op het bordje van de bietentelers en dan kan dan oplopen tot ca. EUR 15.000 per jaar voor de telers, al naargelang de grootte van de teelt van bieten.
Wij wachten net als de bietentelers, de verdere ontwikkelingen af en houden onze lezers op de hoogte!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL