Wij vinden het aandeel CSM zwaar ondergewaardeerd tegenover andere voeding en de prestatie van de dollar gevoeligheid.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/02/2004 12:34
Wij van de redactie vinden dat CSM zwaar ondergewaardeerd is, er wordt door de dollar ca 20 miljoen minder verdiend. CSM gaat uit van een daling dit jaar van ca. 5 tot 10% per aandeel, er wordt dan nog steeds winst gemaakt. Nu komt CSM de wpa uit op EUR 2,28, laten wij uitgaan van een daling van 10%, dan komen wij uit op EUR 2,06. Dat is een k/w van ruim 8 en de normale waardering is 12 tot 13 k/w voor dit soort bedrijven.
Kijk naar Numico, Nutreco, bij keuze zouden wij eerder onze centen in CSM stoppen, dan in die andere twee. Numico betaald nog geen dividend en er moet hard gewerkt worden, want het schip zat haast tegen de wal. Nutreco moet zwaar afschrijven op de Noorse tent en de zalmprijs moet aantrekken, want anders zou het resultaat ook weleens anders uitkomen.
CSM gaat uit van een verbetering in 2005 en al 25 jaar ging de winst in een stuk omhoog en nu zeggen de analisten, verkopen en tegelijkertijd, vinden zij het aandeel "goedkoop".
Vijf en twintig jaar was CSM een saai fonds, die moest eerst eens wat variabelere winsten laten zien, dan pas zou het interessant worden. En nu is het ook weer niet goed. Of moet er voor de banken "provisie" gedraaid worden?
Dit soort dagen, zijn voor dit soort ondergewaardeerde fondsen de koopdagen.
Er zit ook nog eens EUR 0,80 dividend in de koers. Over het jaar 2003 is totaal EUR 1 aan dividend te beuren, dan zit je met je rendement op ca. 6% .
Dat wordt niet bij de gemiddelde fondsen gehaald.
Wij blijven bij kopen voor dit ondergewaardeerde aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL