Extra suiker voor CSM en Unie in deze bietencampagne dit jaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/11/2003 18:26
Door de vroege kou dit jaar is het suikergehalte bij de bieten in deze campagne hoger dan andere jaren en de opbrengst is ook goed per ha., maar op de zandgronden is deze wel lager.
Op dit moment worden percentages van 17,6% gehaald en dat is normaal 16,2 tot 16,5% en de opbrengst zit op 52 ton per Ha. en dat is geen afwijking.Wij kregen in het weekend de analise van een bank over CSM en die hebben het bedrijf op houden staan en wij op kopen. Waarin dit verschil? De analise laat een winst zien van EUR 2,34 p.a. verwachting voor 2003 en dan zit je bij de koers van EUR 17,60 op een k/w van 7,52. Wij gaan uit van EUR 2,35 en voor volgend jaar zitten wij toch weer bij een aantrekkende USA$ op EUR 2,55 tot 2,60 en de analise gaat uit van EUR 2,51 en dan is de k/w slechts 7 en bij ons is de k/w zelfs onder de 7.
Wat mag een fonds als CSM voor een K/W hebben, zeker 11 en dan is de huidige koers gewoon te laag en daarom zitten wij op kopen. CSM mag dan USA$ gevoelig zijn, maar bij een aantrekkende economie, dus ook de USA$ zal dan stabiel tot stijgende worden, zit CSM dus zo slecht nog niet.
Defensief is CSM ,een prima belegging met een goed management.
CSM heeft 25 jaar aan een stuk een stijgende winst gehad en al zou het nu eens iets minder zijn, dan is zo'n aandeel door ons nog niet afgeschreven.
Het management zal er zeker door worden aangespoord, extra haar best te doen en als de tekenen, betere suiker opbrengst en een stabiele USA$ tot hoger, dan zal de winst voor 2004 weleens beter uitvallen dan de verwachtingen.
Dat zelfde zagen wij ook bij de ABN-AMRO Bank, die stelde de verwachting weer bij.
Zaken doen is weleens met iets minder tevreden moeten zijn, maar het houd je wel "scherp" en daar kan de belegger zijn/haar voordeel meedoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL