Corbion (CSM). Update: uitkering aan aandeelhouders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/07/2013 07:04
Corbion (de nieuwe handelsnaam van CSM nv) is voornemens om €250 miljoen van de
opbrengst van de desinvestering van de Bakery Supplies-bedrijven, die met succes werd afgerond op 3 juli jongstleden, uit te keren aan zijn aandeelhouders. Deze kapitaaluitkering, die op 18 juni en 3 juli 2013 is gecommuniceerd, vindt plaats door middel van een speciaal interim-dividend, de inkoop van eigen aandelen op de open markt en een bod via Reverse Book Building.

Interim-dividend
Corbion stelt een speciaal contant interim-dividend vast van € 0,70 per aandeel (circa €50 miljoen in totaal). Het tijdschema voor uitkering van dit speciale contante interim-dividend ziet
er als volgt uit:
vrijdag 19 juli 2013 = ex-dividend datum
dinsdag 23 juli 2013 = recorddatum
donderdag 25 juli 2013 = betaaldatum
Er zal 15% dividendbelasting worden ingehouden, waardoor het nettobedrag dat op de betaaldatum wordt uitgekeerd € 0,595 per aandeel bedraagt.

Aandeleninkoop open markt
Corbion zal in de periode van maandag 29 juli 2013 tot en met 10 oktober 2013 eigen aandelen inkopen op de open markt. Corbion rapporteert over de voortgang van dit aandeleninkoopprogramma voor het eerst op maandag 5 augustus 2013 voorbeurs en vervolgens elke week. De inkoop van eigen aandelen op de open markt zal niet meer bedragen dan 10% van het thans uitstaande aandelenkapitaal en kent een limiet van € 200 miljoen.

Bod via Reverse Book Building
Aangezien de liquiditeit van ons aandeel waarschijnlijk onvoldoende is om voor €200 miljoen aan aandelen terug te kopen op de open markt, is Corbion voornemens om een bod voor te bereiden via het proces van Reverse Book Building voor het niet ingekochte deel. Het voorstel daartoe wordt opgenomen in de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die op 11 oktober 2013 wordt gehouden.

Wettelijke context
Op 6 mei 2013 machtigde de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion (de nieuwe handelsnaam van CSM nv) de Raad van Bestuur tot verkrijging van aandelen in het aandelenkapitaal van Corbion. Deze machtiging is verleend voor een periode van 18 maanden, ingaande op 6 mei 2013 en eindigend op 6 november 2014. Enig besluit tot verkrijging van aandelen behoeft goedkeuring van de Raad van Commissarissen en dient de wettelijke bepalingen en de statuten van Corbion in acht te nemen. De relevante bepalingen zijn beschreven in artikel 5.14 van de statuten, dat als volgt luidt:
De vennootschap kan met inachtneming van de wettelijke bepalingen voor eigen rekening onder bezwarende titel volgestorte aandelen in haar kapitaal verkrijgen, indien:
a. het eigen vermogen, verminderd met de verkrijgingsprijs van de aandelen, niet kleiner is dan het geplaatste kapitaal, vermeerderd met de reserves die krachtens de wet moeten worden aangehouden;
b. het nominale bedrag van de aandelen in haar kapitaal die de vennootschap verkrijgt, houdt of in pand houdt of die worden gehouden door een dochtermaatschappij van de vennootschap, niet meer beloopt dan een/tiende van het geplaatste kapitaal.
Voor een zodanige verkrijging behoeft de raad van bestuur, naast de goedkeuring van de raad van commissarissen, de machtiging van de algemene vergadering van aandeelhouders.
Die machtiging geldt voor ten hoogste achttien maanden.
De algemene vergadering van aandeelhouders moet in de machtiging bepalen hoeveel en welke soort aandelen mogen worden verkregen, hoe zij mogen worden verkregen en tussen welke grenzen de prijs moet liggen.

reactie XEA.nl
Goed dat Corbion nu met dit bericht komt.
Wij hadden geklaagd waarom deze bekendmaking zolang op zich liet wachten.
Wees helder en duidelijk naar de Aandeelhouders toe.
Bij het "ontwerp" van deze uitkering moet ook het tijdspad al bekend zijn geweest vertelden wij van XEA.nl per 12 juli j.l.
Wat met de opties etc. etc. vertelden wij.
En nu al het bericht en duidelijkheid voor iedereen.
Wij trokken ook al de ruimte (vrij verhandelbare aandelen) tekort in twijfel, dus zal Corbion iets moeten bedenken.
Dat doen ze met een bieding op latere datum.

tijd 09.05
De Midcap 544,330 +1,58 +0,29% CSM wordt beloond op EUR 17,63 +61ct vol. 73.245

tijd 09.12
De Midcap 543,800 +1,05 +0,19% CSM_Corbion het bericht spreekt tot de verbeelding bij beleggers, EUR 17,65 +64ct vol.96.000
Vooral een bieding op aandelen zal zo moeten zijn, dat er een duidelijke premie is. Anders houden beleggers hun aandelen vast.
Dit mogelijke gedrag van de aandeelhouder(s) laat de prijsontwikkeling nu zien.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL