CSM- Corbion gespreks onderwerp van gisteravond.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/07/2013 11:50
CSM = Corbion geworden, maar...
Wij hadden gisteravond nog een uitgebreid gesprek met een lezer over de situatie bij dit bedrijf.
Wat gaat het worden, nu na het gesprek is voor ons beiden duidelijk geworden dat CSM 's dochter Purac en Caravan overgenomen gaan worden en dan lijkt DSM toch de beste kansen te hebben.
Waarom kiest CSM de naam Corbion? Onze lezer wees op het volgende, Corbion is een..
Corbion is een bemiddelingsbureau dat op een persoonlijke wijze praktische hulp en verzorging biedt. Wij bemiddelen tussen een grote groep zelfstandige zorgverleners en mensen en instellingen die extra zorg nodig hebben. Corbion is gevestigd in Weert, Limburg en is met name werkzaam in de regio Eindhoven-Maastricht.
Dus de naam www.corbion.nl is niet vrij. Waarom dan toch Corbion gekozen?

Waarom geen naam in combinatie met CCA (oude naam van Purac te Gorinchem)?
Neen, de tennaamstelling is dus volgens ons maar voor eventjes. Na de overname van Purac&Caravan valt deze bijzondere naam gewoon weer in de vergetelheid.
Ook kwam de inkoop eigen aandelen ter discussie, dat zou te lang gaan dure bij een gemiddelde omzet per dag van 235.000 sts. en grote partijen willen blijven zitten.
Als de broker/bemiddelaar daar (van de dagomzet) ca. 10% uit zou willen nemen, dat zou te lang duren qua tijd om die EUR 200 miljoen in eigen aandelen te stoppen. Teveel eigen aandelen op(in)kopen zou een stuwende werking in prijs (lees aanschaf) vragen.
Het kan zijn dat partijen al aan het inkopen geweest zijn, maar als er al afspraken zijn met DSM, is dat dus niet nodig.
DSM wil Caprolactam van de hand doen volgens Bloomberg. In eerste instantie was DSM volgens Bloomberg alleen van plan te stoppen met de verkoop van caprolactam, maar inmiddels zou de gehele tak in de etalage staan. Caprolactam is goed voor een groot deel van de €1,6 miljard omzet uit polymeren die het bedrijf haalt. Ongeveer 1500 mensen zijn werkzaam bij de gehele polymeren-tak.
Dus krijgt DSM geld vrij en DSM zal wel meer in kas hebben voor leuke aankopen te financieren.
Als DSM dus Purac en Caravan gaat kopen, blijft Corbion over met een pot geld en kan er uitgedeeld worden.
Andere mogelijkheden zijn ook mogelijk, dat het geheel wordt overgenomen en dan kan daar best eens tussen de EUR 25 en de ruim 30 euro uitkomen.
De octrooien en licenties van Purac&Caravan staan voor nihil in de boeken, dat kregen wij enkele jaren geleden op 1 vraag over die eigendommen (licenties/octrooien) te horen. Daar zitten stille reserves in.

Ook is CSM management te stil en we moeten weer tot 11 okt. a.s. wachten op inspraak/verdere mededelingen over de vorderingen bij Corbion.
Waarom geen info over het extra dividend van EUR 0,70 ?

De centen van Rhône zullen binnenkort op rekening staan van CSM en het is wachten op de 1ste halfjaarcijfers waar de bakkerijen (goedkopere grondstoffen) nog in zitten.
CSM heeft een extra dividend in het vooruitzicht gesteld van EUR 0,70 (totaal ca. 50 miljoen uit te delen)en EUR 200 miljoen voor inkoop eigen aandelen en de rest van de Rhône gelden voor schulden/kredieten aflossingen/inperkingen.
Toch blijft Corbion dividend in keuze geven, terwijl zij juist veel geld willen investeren. Vreemd of ook een signaal van zoet houden en vragenstellers zo ontwijken/ 't bos in te sturen?


Want nu al mededelingen te doen over nieuwe contracten van Purac/Caravan met klanten zou de prijs van het aandeel CSM teveel opdrijven.

Conclusie over het gesprek van gisteravond is dan ook, binnenkort is er een persbericht over verdere stappen bij CSM te verwachten.

Of misschien toch nog een overname strijd?

Want zoals op de website van www.corbion staat,
"Corbion staat synoniem voor ontzorgen!"

En met een pot geld om uit te delen zijn veel aandeelhouders uit de geldzorgen!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL