Corbion rondt desinvestering van CSM Bakery Supplies-bedrijven aan Rhône Capital af.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 03/07/2013 15:13
Corbion (voorheen CSM) maakt bekend de desinvestering van de Bakery Supplies-bedrijven aan gelieerde ondernemingen van Rhône Capital met succes te hebben afgerond. De Bakery Supplies-activiteiten zijn gedesinvesteerd voor een ondernemingswaarde van € 1.050 miljoen.
Deze desinvestering is een belangrijk onderdeel van de strategie van Corbion die erop gericht is de onderneming te transformeren tot een producent en leverancier van biobased producten.
De door Corbion gedesinvesteerde bedrijven zijn de Europese en Noord-Amerikaanse Bakery Supplies-bedrijven alsmede de internationale Bakery Supplies-activiteiten. In 2012 hadden deze bedrijven gezamenlijk een omzet van € 2.562 miljoen en een EBITA exclusief eenmalige kosten van € 106,8 miljoen. Het totale aantal medewerkers per eind 2012 bedroeg 8.220 (FTE). Rhône Capital verwierf ook de merknaam CSM voor de Bakery Supplies-activiteiten.
De wettelijk vereiste toestemming van de mededingingsautoriteiten is verkregen. Waar van toepassing, zijn de consultaties met de ondernemingsraden en vakbonden afgerond.
De netto contante opbrengst van de desinvestering is circa € 850 miljoen, waarvan € 250 miljoen terugvloeit naar de aandeelhouders in 2013, in de vorm van een speciaal all-cash dividend van €0,70 per aandeel (€50 miljoen in totaal) en het restant via een terugkoop van aandelen. Daarnaast zal de opbrengst gebruikt worden voor reductie van de schuld en investeringen in de verdere groei van het bedrijf. Het verschil tussen ondernemingswaarde en netto contante opbrengst hangt voor het grootste deel samen met verplichtingen, zoals pensioenen, die met het bedrijf worden overgedragen. Meer details
inclusief het boekresultaat worden verstrekt bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 7 augustus aanstaande.
In een toelichting op de aankondiging van vandaag zei Gerard Hoetmer, CEO van Corbion: “Het doet ons genoegen dat we de desinvestering van onze Bakery Supplies-bedrijven met goed gevolg hebben afgerond. Deze transactie is in het belang van alle stakeholders, inclusief medewerkers, aandeelhouders en klanten. Wij zijn van mening dat, als onderdeel van Rhône Capital, de Bakery Supplies-bedrijven hun activiteiten verder zullen ontwikkelen. Ik wil bij deze
onze medewerkers van Bakery Supplies bedanken voor hun passie voor het bedrijf, voor hun bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en voor hun loyale steun tijdens het afrondingsproces. Corbion is nu de laatste fase ingegaan van de transformatie tot een toonaangevende leverancier van biobased producten, met activiteiten op het gebied van zowel biobased voedingsingrediënten als biochemicals.”
In de desinvestering van de CSM-Bakery Supplies bedrijven is Corbion geadviseerd door Rabobank en Rothschild. Rhône heeft zich laten adviseren door Morgan Stanley en Pricewaterhouse Coopers Corporate Finance.


Achtergrond informatie:
Corbion: biobased oplossingen – ontworpen door de wetenschap, met de kracht van de natuur en door toewijding tot stand gekomen.
Corbion is de mondiale marktleider op het gebied van melkzuur, melkzuurderivaten en lactiden, en een vooraanstaande leverancier van functionele mixen die enzymen, emulgatoren, mineralen en vitamines bevatten. Het bedrijf levert high-performance biobased producten die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en wereldwijd worden toegepast in diverse markten, waaronder de bakkerij- en vleessector,de farmaceutische industrie, medische apparaten, huishoudelijke schoonmaakproducten, persoonlijke verzorgingsproducten, de verpakkingsindustrie, de auto-industrie, coatingharsen. De producten van Corbion voegen onderscheidende functionaliteit toe aan de meest uiteenlopende consumentenproducten wereldwijd. In 2012 genereerde Corbion een jaaromzet van €753 miljoen met een personeelsbestand van 1800 mensen. Corbion staat genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam (onder de naam CSM). Voor
meer informatie: www.corbion.com

Over Rhône Capital en gelieerde ondernemingen "Rhône"
Rhône, opgericht in 1996, is een wereldwijde equity firm met meer dan € 3 miljard in beheer, gericht op private equity investeringen in marktleiders activiteiten met een pan-Europese of transatlantische aanwezigheid en groeimogelijkheden. Rhône heeft kantoren in Londen en New York en heeft momenteel investeringen in een gevarieerd portfolio van bedrijven in de chemische, consumentenproducten, voeding, materialen, mijnbouw en de scheepvaart industrieën.

Wij schreven vandaag nog, waarom kregen wij na drie maal vragen geen antwoord op onze vraag wie is de LP' ers van CSM, dat is Rabo International en die verzorgde ook de afwikkeling met andere collega broker/banken.
Er waren eerst twee Lp'ers, dus er moet meer aan de hand zijn schreven wij.
Nu pas gaat het beginnen bij CSM (Corbion), want de handen zijn vrij en in het verre verleden en later waren er vragen van de Redactie XEA.nl in de AVA's over het samengaan met toen DSM.
Nu zullen er meer partijen zijn die uit zijn op de "pot" met geld en de licenties die Purac o.a. heeft. Staan voor NIHIL op de balans, maar hebben ook waarden en niet onbelangrijk. Ook deze vraag hebben wij in het verleden in de AVA gesteld, welke waarde staat er op de balans voor de "licenties". Geen was het antwoord.

Ook krijgen bezitters van aandelen EUR 0,70 extra dividend.
tijd 16.26
CSM EUR 16,39 +54,5 ct vol. 495.000

toevoeging op 4 juli j.l.
om 08.50 uur
CSM nu Cobion.
Nu begrijpen wij het niet antwoorden van CSM op onze drie vragen en nog steeds NIET beantwoord.
1 Liq. Provider zorgt voor weinig lekken, ook is de sturen van de prijsvorming van het aandeel eenvoudiger te regisseren. Wij beschuldigen niemand, maar trekken alleen conclusies.
CSM wist zelf hoe de vorderingen van Rhône waren en liet dus al door partij(en) eigen aandelen inkopen (taxatie XEA.nl).
Onze nestor heeft zelf op het "vuur" gezeten bij dit soort vragen van klanten: "wij krijgen over x aantal weken/maanden geld vrij, maar willen nu al zaken doen in dit of dat, kunnen jullie alvast posities innemen"?
Dan werden er voorwaarden vastgelegd in een contract hoe de afwikkeling zou geschieden en klaar was KEES!
Zal dit patroon van zaken doen in geval bij CSM NU niet meer zo zijn?
Daar ziet XEA.nl zeker ook weer "spoken", nu in het verleden was de praktijk wel zo. De aandelen CSM waren spot goedkoop en CSM pakt ook nog eens die extra EUR 0,70 dividend mee door inkoop Eigen aandelen.
Resultaat: goedkope aandelen +70 ct extra niet uit te keren.
Er zullen best nog wel meer aandelen worden ingekocht, maar als je geld krijgt weet je wat je moet doen of ziet XEA.nl toch nu geen SPOKEN?




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL