Bij herstel economie liggen er veel overname kandidaten op in Amsterdamse beurs

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/10/2003 16:03
Bij een herstel van de eoconmie zien wij veel kandidaten die bij deze lage beursprijs als overname prooien kunnen zijn.
Fondsen die wij daarvoor zien zijn, o.a Delft Instruments, Laurus, CSM, Kas Bank, Isotis en nog enkele staan op ons lijstje.
De beurs en analisten gaan uit van de cijfers die soms tegenstrijdig zijn. Dat zien wij van de Chip-industire, daar wordt al jaren geschreven van , straks. Maar nog steeds gebeurd het niet en als er straks de drie-dimensionale chip ter wereld komt en dat zal gebeuren, dan is dat weer een revolutie en al het oude kan inpakken.
Sommige cijfers worden opgeblazen en over de slechte balans van een bedrijf wordt weer tekort aandacht aan gegeven.
Oce kwam met mindere cijfers, maar maakt toch winst en die heeft een balans die duidelijk is. Als de lease portefeuille is afgebouwd, staat daar nog alleen geld op en geen schulden meer en dan kan Canon weleens op de stoep in Venlo staan.
Ook kunnen dit soort bedrijven opgesplitst worden, CSM zou bij een opsplitsing ca. 40 tot 45 euro p.a. op kunnen brengen en dat zelfde geldt voor een Delft, daar kan ca. 24-28 euro uitkomen.
Je hoeft je niet met dit soort bedrijven vol te beleggen, maar een positie die in verhouding staat tot je totale portefeuille zou niet verkeert zijn.
Begin dit jaar hadden wij Nedlloyd in de "reklame" en wat werd er gezegd bij 18 euro, verkopen. Terwijl wij zeiden bijkopen, nu staat er ca. 28 - 29 euro op de borden. Nedlloyd kreeg pas kwijtschelding van een boete en dividend is weer voor een jaar verzekerd, als de beursgang er niet zou komen dit jaar.
Hagemeijer advies wordt verhoogd schrijft de media, wij zouden de kat even uit de boom kijken, lees wat wij onlangs nog over dit bedrijf schreven.
In de VS lijkt het door te zetten; het herstel, Motorola laat ook betere cijfers zien en dan kan ook de USA dollar weer steun krijgen en Bush zit nu in Japan of is onder weg.
Beleggers moeten veel meer op eigen gevoel varen en met een gezond verstand kunnen zij ver komen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL