CSM nv presenteert nieuwe bedrijfsnaam en strategie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/06/2013 07:25
Tijdens de Capital Markets Day die vandaag in Amsterdam wordt gehouden voor analisten en beleggers, presenteert CSM haar nieuwe bedrijfsnaam – Corbion – en de groeistrategie voor de periode 2013-2016. De nieuwe naam en de strategie markeren de volgende fase in de voortgaande transformatie van de onderneming tot een toonaangevende aanbieder van biobased producten, met activiteiten op het gebied van zowel biobased voedingsingrediënten als biochemicals. Het bedrijf ligt op schema om de eerder aangekondigde desinvestering van de Bakery Supplies-activiteiten aan Rhône Capital begin derde kwartaal 2013 af te ronden.
Corbion, gebaseerd op het solide fundament van Caravan Ingredients en Purac, heeft een schat aan expertise op het gebied van biobased voedingsingrediënten en biochemicals, en combineert dit met een rijke historie van dienstverlening en innovaties die ruim honderd jaar bestrijkt.
Op het vlak van biobased voedingsingrediënten is Corbion een vooraanstaande speler die voedingsproducenten ingrediënten van hoge toegevoegde waarde levert en hen zo helpt om problemen in verband met voedselintegriteit op te lossen, bijvoorbeeld voedselveiligheid, microbieel bederf, look & feel en smaak & geur. Corbion is vooral sterk in de bakkerij- en vleessector. De autonome groei wordt bevorderd door de marktleidende posities van het bedrijf te gebruiken als opstap naar aangrenzende markten, en daarnaast via een select aantal acquisities.
Op het gebied van biochemicals is Corbion een snelgroeiende, innovatieve leverancier van biochemische producten die via fermentatie van herwinbare grondstoffen zijn verkregen. Corbion streeft ernaar om in een geselecteerd aantal markten de op fossiele brandstoffen gebaseerde chemicaliën te vervangen door producten met vergelijkbare of betere functionaliteit, lagere gebruikskosten, en die het milieu ontzien. De groei in het segment biochemicals zal onder meer worden versneld door investeringen in innovatie en het aangaan van partnerships. Corbion heeft al een aantal belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de onlangs aangekondigde partnerships met BASF en Cargill.

Gerard Hoetmer, CEO van Corbion: "Onze nieuwe bedrijfsnaam en het nieuwe logo markeren de volgende fase in de ontwikkeling van ons bedrijf. We zullen onze eigen technologieën en ons diepgaande inzicht in klanten en consumenten gebruiken om onze marktposities die we met biobased producten innemen, verder te ontwikkelen. Kortom, we creëren waarde voor onze klanten met onze biobased producten, die ontworpen zijn door de wetenschap, hun kracht ontlenen aan de natuur en door onze toewijding tot stand zijn gekomen. Dit creëert vervolgens ook waarde voor onze aandeelhouders."

Financiële doelstellingen voor de periode 2013-2016
Corbion streeft een gemiddelde autonome omzetgroei na van 6-9% CAGR (samengestelde jaarlijkse groei). Uitgesplitst naar divisies, wordt een gemiddelde autonome omzetgroei van 3-5% nagestreefd voor Biobased Food Ingredients en van 15-20% voor Biochemicals. De omzetgroei van Biochemicals zal, zo verwachten we, toenemen tegen het eind van deze periode, aangezien de verkoop van lactiden (veelal in samenhang met bioplastics) naar verwachting zal stijgen en de nieuwe biobased molecuulplatformen de eerste omzet beginnen te genereren. Corbion streeft naar een EBITDA-marge van meer dan 15% in 2016, als gevolg van zowel groei- als efficiencyinitiatieven.
Investeringen in innovatie op lange termijn, in de supply chain en markttoegang zullen in de komende jaren significant toenemen. In het bijzonder zullen er in 2014-2015 aanzienlijke investeringen worden gedaan in uitbreiding van de melkzuurcapaciteit, wat de verdere groei van Corbion zal bevorderen. Corbion verwacht eind 2013 per saldo cash/schulden-neutraal te zijn, waarbij rekening is gehouden met de voorgenomen uitkering aan aandeelhouders. Daarna streeft Corbion naar een kapitaalstructuur op lange termijn van 1,5x nettoschuld/EBITDA.
Corbion heeft het voornemen om in 2013 na afronding van de desinvestering van de Bakery Supplies-activiteiten €250 miljoen uit te keren aan zijn aandeelhouders, en wel in de vorm van een speciaal all-cash dividend van €0,70 per aandeel (€50 miljoen in totaal) en het restant via een terugkoop van aandelen. Nadere details van de gang van zaken rond de voorgenomen aandeleninkoop zullen na afronding van de desinvestering van de Bakery Supplies-bedrijven (naar verwachting begin derde kwartaal 2013) bekend worden gemaakt. Het toekomstige dividendbeleid van Corbion gaat uit van een nagestreefde uitkeringsratio van circa 35% van de nettowinst gecorrigeerd voor eenmalige niet-contante posten. Corbion zal de schuldpositie periodiek kritisch beoordelen in samenhang met investeringsplannen en mogelijk besluiten tot een verdere uitkering.
Met het oog op de nieuwe bedrijfsnaam, het nieuwe dividendbeleid en de inkoop van aandelen zal op 11 oktober 2013 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden gehouden. Vooralsnog zal de naam CSM worden aangehouden voor de beursnotering van het nieuwe bedrijf aan Euronext Amsterdam.

Achtergrondinformatie
Corbion: biobased oplossingen – ontworpen door de wetenschap, met de kracht van de natuur en door toewijding tot stand gekomen. Corbion is wereldwijd marktleider op het gebied van melkzuur, melkzuurderivaten en lactiden, en een vooraanstaande leverancier van functionele mixen die enzymen, emulgatoren, mineralen en vitamines bevatten. Het bedrijf levert high-performance biobased producten die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en wereldwijd worden toegepast in diverse markten, waaronder de bakkerij- en vleessector,de farmaceutische industrie, medische implantaten, huishoudelijke (schoonmaak)producten, persoonlijke verzorgingsproducten, de verpakkingsindustrie, de auto-industrie, coatings en harsen. De producten vanCorbion voegen onderscheidende functionaliteit toe aan de meest uiteenlopende consumentenproducten wereldwijd. In 2012 genereerde Corbion een jaaromzet van €753 miljoen met een personeelsbestand van 1800 mensen. Corbion staat genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam (onder de naam CSM). Voor meer informatie: www.corbion.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL