CSM maakt voorgenomen desinvestering van de Bakery Supplies-bedrijven aan Rhône Capital bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/03/2013 07:27
CSM nv maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt met gelieerde ondernemingen van Rhône Capital L.L.C. over de voorgenomen desinvestering van de CSM Bakery Supplies-bedrijven. De Bakery Supplies-activiteiten worden gedesinvesteerd voor een ondernemingswaarde van € 1.050 miljoen. Deze desinvestering is een belangrijk onderdeel van de strategie van CSM nv om de onderneming te transformeren tot een bio-based ingredients bedrijf.
De bedrijven die worden gedesinvesteerd door CSM nv, zijn de Europese Bakery Supplies- en de Noord-Amerikaanse Bakery Supplies-bedrijven (exclusief Caravan Ingredients), alsmede de internationale Bakery Supplies-activiteiten. Rhône Capital zal ook de merknaam CSM verwerven.
In 2012 hadden deze bedrijven een omzet van in totaal € 2.562 miljoen en een EBITA exclusief eenmalige kosten van in totaal € 106,8 miljoen. Het totale aantal medewerkers (in FTE’s) per eind 2012 bedroeg 8.220.
De netto kasopbrengst van de desinvestering wordt geschat op circa € 850 miljoen. Het verschil tussen de ondernemingswaarde en de netto kasopbrengst heeft voor het grootste deel betrekking op verplichtingen zoals pensioenen die met de bedrijven worden overgedragen.
De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van CSM nv zijn van mening dat deze transactie in het belang is van alle stakeholders, waaronder medewerkers, aandeelhouders en klanten. Als volgende stap zullen, voor zover toepasselijk, de overleg- en consultatieprocedures met de ondernemingsraden en vakbonden worden gestart. Afronding van de transactie is onderhevig aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. De voorgenomen transactie wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van dit jaar.
Deze transactie brengt de onderneming een significante stap dichter bij de transformatie tot een bio-based ingredients bedrijf, zoals aangekondigd door CSM nv op 7 mei 2012. Goedkeuring van de aandeelhouders voor de transformatie van de onderneming en voor de desinvestering van de Bakery Supplies-bedrijven werd verkregen tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van
Aandeelhouders van 3 juli 2012.
In een toelichting op de vandaag gedane aankondiging zei Gerard Hoetmer, CEO van CSM: “De voorgenomen desinvestering van onze Bakery Supplies-bedrijven is een mijlpaal in de ontwikkeling van de onderneming en een essentiële stap in de richting van ons doel om te transformeren tot een vooraanstaande leverancier van innovatieve bio-based ingrediënten en oplossingen. Even
belangrijk is dat de Bakery Supplies-bedrijven als onderdeel van Rhône Capital, met onze hooggewaardeerde medewerkers, meer kansen krijgen om hun sterke marktposities in Europa en Noord-Amerika verder uit te bouwen, een sterke presentie in nieuwe markten te ontwikkelen en het
voortouw te nemen in het proces van verdere industrieconsolidatie.”
Steven Langman, Managing Director, van Rhône Capital gaf de volgende toelichting: “Het vervult ons met trots om CSM nv op te volgen als eigenaar van de Bakery Supplies-bedrijven. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op het fundament van de Bakery Supplies-bedrijven – productinnovatie, waardevolle relaties met klanten en vakbekwame medewerkers – en om het
zittende management te steunen in de nagestreefde verdere wereldwijde groei.”

reactie XEA.nl
CSM zou wat beter naar buiten moeten treden en NIET boos worden als de media belt.

CSM verandert dit jaar van naam
'Verkoopprijs Bakery Supplies zoals verwacht'
AMSTERDAM (AFN) - CSM gaat nog dit jaar zijn bedrijfsnaam veranderen. Dat liet een woordvoerster van het concern maandag weten. Ze wilde verder geen commentaar geven over wat de nieuwe naam van het bedrijf gaat worden.
CSM (Centrale Suiker Maatschappij) maakte maandag bekend de bakkerijdivisie te verkopen aan Rhône Capital. Daarbij neemt de investeerder ook de merknaam CSM bij die onderdelen over.

tijd 09.03
CSM EUR 17,60 +1,14 vol. 87.000
De Hedge funds zullen nu moetenm inkopen of wachten die op een rustiger moment?

tijd 11.40
De Midcap 531,840 +4,68 +0,89% CSM EUR 17,78 +1,32 vol. 621.000
Waar zijn nu de aanpassingen van adviezen?

tijd 17.01
CSM herstelt en er zal meer volgen, waar wachten wij eigenlijk nog op?
De overname door? Basf is het voor ons, maar andere vertelden Cosun, DSM en toch nog een andere parij?
EUR 17,42 +96ct vol. 1,095.000.
Er komen er grote kopers, want er moesten nog partijen goedkoop inkopen doen, dus dan even wat Systemen aanzetten en daar gaan we naar beneden, want waarom naar beneden?
De kans van slagen omhoog is 95%.

tijd 17.44
CSM gesloten op EUR 17,52 +1,05 vol. 1.215.409

CSM Prooi?
http://www.z24.nl/analyse/artikel_426340.z24/Patrick_Beijersbergen__CSM_gewilde_prooi_na_verkoop_bakkerijtak.html

toevoeging op 26 maart 2013
Op verzoek, hier enkele kerncijfers CSM
Key data per common share 2012 2011
Number of issued common shares 69,914,711 67,658,699
Number of common shares with dividend rights 69,909,876 67,580,372
Weighted average number of outstanding common shares* 69,877,362 69,813,766
Price as at 31 December 16.25 12.08
Highest price in calendar year 16.48 26.88
Lowest price in calendar year 10.49 9.25
Market capitalization as at 31 December 1,136 816
Earnings in euros 2 * -0.96 -2.56
Diluted earnings in euros 2 * -0.96 -2.55
Cash flow from operating activities per common share, in euros 2 * 2.77 2.06
Other key data
Cash flow from operating activities 197.4 148.0
Depreciation/amortization fixed assets 109.6 102.7
Capital expenditure on (in)tangible fixed assets 76.2 91.7
Number of employees at closing date 9,650 9,843
Number of issued cumulative preference shares 2,983,794 2,983,794
Equity per share in euros 3 11.78 13.44
2 Per common share in euros after deduction of dividend on cumulative preference shares.
3 Equity per share is equity divided by the number of shar es with dividend rights.

Ter herinnering nog even.
Op onze vragen tijdens de AVA's van CSM kwam naar voor, als deze tot een productie gaan komen samen met Indurama, dan zal de wereld (duurzaamheid) veranderen maar ook de toekomst van Purac.
CSM en Indorama Ventures in gesprek over PLA-alliantie
CSM's dochterbedrijf Purac en Indorama Ventures PLC (IVL) zijn in gesprek over het opzetten van een PLA-productiefaciliteit (PLA = Poly Lactic Acid) met een startcapaciteit van 10.000 ton per jaar, die zal worden opgeschaald naar 100.000 ton per jaar na de ontwikkeling van toepassingsspecifieke varianten. Het is de bedoeling dat het product wordt gebaseerd op de door Purac geproduceerde (GMO-vrije) Lactiden van hoge zuiverheid. De Lactidemonomeren voor de productie van PLA zullen afkomstig zijn van Purac's Lactidefabriek in Rayong (Thailand) en van andere productielocaties van Purac.
Deze PLA is een GMO-vrij, natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal dat een duurzaam alternatief vormt voor polymeren op oliebasis. PLA heeft een lagere CO2-footprint dan de meeste andere polymeren en kan op de markt worden gebracht als een groen alternatief voor verpakkingsmaterialen, glasvezel en non-woven textiel. De producten worden vermarkt via het bestaande wereldwijde marketing- en verkoopnetwerk van IVL.
Het product dat wordt gemaakt uit de combinatie van een unieke Lactide-grondstof en een uniek PLA-productieproces, kan een kwaliteit opleveren die stabiel is bij veel hogere temperaturen dan andere bioplastics. De eigenschappen van dit polymeer maken het mogelijk het product voor veel textiel- en verpakkingstoepassingen te gebruiken, toepassingen die tot nog toe onmogelijk waren met andere producten op basis van biologische grondstoffen, en zal daardoor inspelen op een grote latente vraag. PLA kent veel toepassingen, waaronder stoffering, wegwerpkleding, zonneschermen, voedselverpakking en wegwerpbestek.
“Deze samenwerking met IVL is een belangrijke stap in de marktontwikkeling van PLA; want behalve de grootste polyesterproducent ter wereld is IVL ook een toonaangevende producent van grondstoffen voor textiel en verpakking”, aldus Gerard Hoetmer, CEO van CSM. “Dit partnership zal het bereik van dergelijke biologisch afbreekbare toepassingen vergroten en onze marktontwikkeling van PLA versnellen. Het is opnieuw een mijlpaal op de weg naar een belangrijke rol voor bioplastics in de snelgroeiende wereld van verpakkingen en materialen.”
“Wij geloven sterk in het creëren van superieure waarde voor onze klanten door te investeren in duurzame producten en technologie”, aldus Aloke Lohia, Groeps-CEO van Indorama Ventures.
“Purac biedt ons de kans om een markt te betreden voor een nieuwe generatie uitermate duurzame, biologisch afbreekbare materialen met een kleine CO2-footprint.”
Bangkok (Thailand) en Diemen (Nederland), 23 februari 2011
Ook weer in Thailand, Basf nu ook al.
Onze laatste gegevens zijn, Beide zitten met veel producten in test fases en sommige producten zijn aan de laatste testen en dan kan productie volgen.
Men was bij Purac laaiend enthousiast over de vele mogelijkheden die Indurama liet zien.
Achtergrond en informatie
Indorama Ventures
Het in Thailand beursgenoteerde Indorama Ventures Public Company Limited (Bloomberg ticker IVL.TB) is een wereldwijd toonaangevende polyesterproducent met een sterk mondiaal netwerk en productiefaciliteiten in Azië, Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf levert zijn producten aan belangrijke spelers in diverse markten, waaronder voeding, dranken, persoonlijke verzorging, thuiszorg, gezondheidszorg, de auto-, textiel- en andere industrieën. De belangrijkste producten van het bedrijf zijn PTA, PET en polyestervezel, die wereldwijd worden gedistribueerd. IVL biedt werk aan circa 3.500 mensen wereldwijd en heeft een geconsolideerde jaaromzet van $3 miljard (2010).

Waarom wordt nu de prijs van het aandeel gedrukt? Om zelf nog goedkoop te kunnen inkopen.
Dit is onze inschatting over het handelsgedrag nu bij het aandeel CSM.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL