Purac, research reveals value of purified lactic acid in natural colour stabilisation

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/09/2012 13:32
Research just completed by Purac, the leader in natural food preservation, has demonstrated the effectiveness of PURAC® FIT Plus for natural colour stabilisation in acidified foods and drinks. The study showed that PURAC FIT Plus, a purified lactic acid can reduce the fading of anthocyanins (natural red-purple colours) in acidified finished products by up to 50%, compared to commonly used citric acid. As colour fading is perceived as a quality defect by consumers, the ability to retain fresh and vibrant colours throughout a product's shelf life is a valuable benefit for formulators and brand owners.

The use of natural colours in the food industry is booming, underpinned by health concerns and a return to "natural" products. The global natural food colours market grew by 35% to $525 million between 2005 and 2009. Already accounting for 36% of the total food colours market, natural products are expected to increase their share further. Red, pink, purple and blue are popular colours in many confectionery, jams, jellies and beverage products. These colours can be found in anthocyanins, which are present in numerous vegetables and fruits, including blackcurrants, grapes and purple carrot.

Natural colours are inherently unstable and factors including pH, temperature, oxidation, light and the presence of sugar or salt can all affect stability in the end product. Acidulants have been used for many years for anthocyanin stabilisation and various other purposes. This latest research opens up new opportunities for formulators to stabilise colours more efficiently in acidified applications such as beverages.

Inge Evers, senior application technologist at Purac, comments, "There are various motives for acidifying foods and drinks, and the choice of acidulant can dramatically affect anthocyanin stability. Our research found that, compared to citric acid, PURAC FIT Plus offers significant improvements in anthocyanin stability, especially when the products are exposed to light, as they are in the retail environment and at home."

"These results are very exciting, especially for beverage and fruit preparation manufacturers," adds Hans Schinck, category manager, taste and nutrition. "We foresee continued growth in the natural colours market. Being able to retain a product's aesthetic qualities while optimising its taste profile with PURAC FIT Plus will not only improve stand out on the shelf and but will also boost consumer perceptions and enhance their eating and drinking experience."

PURAC FIT Plus is a natural, ultra-pure, high quality lactic acid which was launched in 2010. Since its introduction, it has been adopted by formulators all over the world for acidification and masking off-tastes from high intensity sweeteners like stevia.

More info & downloadable content: www.purac.com/Colorstability

de vertaalmachine
Onderzoek zojuist door Purac, de leider in natuurlijke bewaren van voedsel, heeft aangetoond dat de effectiviteit van PURAC ® FIT Plus voor natuurlijke kleuren stabilisatie in verzuurde voedingsmiddelen en dranken. De studie toonde aan dat PURAC FIT Plus, een gezuiverd melkzuur kan het vervagen van anthocyanen (natuurlijke rood-paarse kleuren) op in aangezuurde afgewerkte producten te verminderen tot 50%, in vergelijking met veel gebruikte citroenzuur. Zoals kleurvervaging wordt gezien als een kwaliteit gebrek door de consument, de mogelijkheid om frisse en levendige kleuren in plank van een product leven te behouden is een waardevolle voordeel voor samenstellers en merkeigenaren.

Het gebruik van natuurlijke kleuren in de voedingsindustrie is booming, ondersteund door gezondheidsproblemen en een terugkeer naar "natuurlijke" producten. De mondiale natuurlijke kleurstoffen markt groeide met 35% tot $ 525 miljoen tussen 2005 en 2009. Al goed is voor 36% van de totale kleurstoffen markt, zijn natuurlijke producten zullen naar verwachting hun aandeel verder toenemen. Rood, roze, paars en blauw zijn populaire kleuren in vele zoetwaren, jam, gelei en dranken. Deze kleuren zijn te vinden in anthocyanen, die aanwezig zijn in tal van groenten en fruit, met inbegrip van zwarte bessen, druiven en paarse wortel.

Natuurlijke kleuren zijn inherent instabiel en factoren zoals pH, temperatuur, oxidatie, licht en de aanwezigheid van suiker of zout kunnen allemaal van invloed stabiliteit in het eindproduct. Zuurmakende zijn gebruikt voor vele jaren voor anthocyanine stabilisatie en diverse andere doeleinden. Deze nieuwste onderzoek opent nieuwe mogelijkheden voor samenstellers om kleuren te stabiliseren efficiënter in aangezuurde toepassingen zoals dranken.

Inge Evers, senior applicatie technoloog bij Purac, zegt: "Er zijn verschillende motieven voor verzurende voedingsmiddelen en dranken, en de keuze van acidulant kan dramatische gevolgen hebben anthocyaan stabiliteit. Ons onderzoek heeft aangetoond dat, in vergelijking met citroenzuur, PURAC FIT Plus biedt aanzienlijke verbeteringen in de anthocyanine stabiliteit, vooral wanneer de producten worden blootgesteld aan licht, aangezien zij in winkels en thuis. "

"Deze resultaten zijn erg spannend, vooral voor drank en fruit voorbereiding fabrikanten," voegt Hans Schinck, category manager, smaak en voeding. "Wij voorzien een voortgaande groei van de natuurlijke kleuren markt. In staat zijn om een ​​product esthetische kwaliteiten te behouden, terwijl het optimaliseren van de smaak profiel met PURAC FIT Plus zal niet alleen het verbeteren van opvallen in het schap en, maar zal ook een stimulans perceptie van de consument en hun eten te verbeteren en drinken te ervaren. "

PURAC FIT Plus is een natuurlijke, ultra-pure, hoge kwaliteit melkzuur die werd gelanceerd in 2010. Sinds de introductie, is aangenomen door samenstellers over de hele wereld voor verzuring en maskeren off-smaken van hoge intensiteit zoetstoffen zoals stevia.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL