PURAC Powder MA receives GRAS recognition

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/08/2012 10:57
PURAC® Powder MA, the revolutionary coated malic acid from Purac, has been granted GRAS status and can now be used in confectionery, powdered beverages and jellies in the USA.

A unique, stable acid powder, PURAC Powder MA is a malic acid coated in sodium hydrogen malate which remains stable even in products with an extended shelf life and delivers an instant but long-lasting sour taste in the mouth.

Many acids used in confectionery applications are coated in fat, where hygroscopicity, acid migration and gelatin degradation can occur. This results in sticky or humid products with impaired visual appeal. The migration issue means traditional acid powders have a duller acidic taste, especially in long shelf-life products. PURAC Powder MA, on the other hand, has a coating made of partially neutralised polycarboxylic acid, which remains dry throughout the product's shelf life and then dissolves much faster on consumption than fat coatings. This offers an instantaneous, refreshing burst of acidity. Its fresh, fruity taste profile and long-lasting stability make it ideal for acid sanding in confectionery products.

"This is great news for formulators looking for a sour taste and superior product stability," comments Hans Schinck, category manager, taste and nutrition at Purac. "The twin benefits of PURAC Powder MA, which is already used in a range of European confectionery products, are now available to the North American market as well. With new product developments in South America and Asia, we expect PURAC Powder MA will become the malic acid powder of choice worldwide."

PURAC Powder MA, which was nominated for the prestigious

"confectionery innovation of the year" in December's FiE awards, is suitable for application in confectionery, jellies and powdered beverages.

vertaalmachine.

PURAC ® Poeder MA, de revolutionaire gecoate appelzuur van Purac, is verleend GRAS-status en kan nu worden gebruikt in snoepgoed, in poedervorm dranken en gelei in de Verenigde Staten.

Een unieke, stabiele zuur poeder, PURAC Poeder MA is een appelzuur gecoat in natriumwaterstofcarbonaat malaat die stabiel blijft, zelfs in producten met een lange levensduur en levert een instant, maar langdurige zure smaak in de mond.

Veel zuren worden gebruikt in snoepgoed toepassingen worden bedekt met vet, waar hygroscopiciteit, zuur migratie en gelatine afbraak kan. Dit resulteert in kleverige of vochtige producten met verminderde visuele aantrekkingskracht. Het migratievraagstuk betekent traditioneel zuur poeders hebben een doffer zure smaak, met name in lange houdbare producten. PURAC Powder MA, daarentegen, heeft een bekleding van gedeeltelijk geneutraliseerd polycarbonzuur dat droog blijft gedurende shelf life van het product en lost veel sneller op dan vet consumptie coatings. Dit biedt een onmiddellijke, verfrissende uitbarsting van de zuurgraad. De frisse, fruitige smaak profiel en langdurige stabiliteit maken het ideaal voor zuur schuren in zoetwaren.

"Dit is geweldig nieuws voor formuleerders op zoek naar een zure smaak en superieure stabiliteit van het product", zegt Hans Schinck, category manager, smaak en voedingswaarde bij Purac. "De twee voordelen van PURAC Poeder MA, die reeds wordt gebruikt in een scala van Europese zoetwaren producten, zijn nu beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt. Met nieuwe productontwikkelingen in Zuid-Amerika en Azië, verwachten wij dat PURAC Powder MA zal de appelzuur poeder van keuze wereldwijd. "

PURAC Poeder MA, die genomineerd werd voor de prestigieuze

"zoetwaren innovatie van het jaar 'in december de FiE awards, is geschikt voor toepassing in zoetwaren, gelei en poeder dranken.

Onder Purac vallen steeds meer producten en stoffen die andere fabrikanten in hun producten ook kunnen gebruiken.
DSM en BASF zullen een strijd hebben om Purac binnen te halen en misschien nog wel een andere partij?
Voor de redactie van XEA.nl is het duidelijk, in de BAVA brachten wij het al naar voor, toen moest er goedkeuring komen voor de verkoop van de bakkerijen.
Op onze vraag, "is het management niet bang voor een snelle overname als de verkoop van de Bakkerijen achter de rug is?
Kwam het antwoord, wij gaan uit van onze strategie en verdere uitbouw van Puarac. Maar Purac heeft dan een grote som geld en is dan hapklaar?
We zullen zien wat er gaan komen.
Volgens ons is al veel geregeld, mede doordat CSM(lees Purac) al veel samen werkt met BASF. En die doet, on August 14, 2012, BASF and PROSOL Lacke + Farben GmbH signed a contract regarding the sale of the decorative paints business of RELIUS COATINGS GmbH & Co. KG in Germany and RELIUS FRANCE SAS in France.
Zo wordt in onze ogen al voorwerk gedaan.
We zullen zien wie er gelijk heeft t.z.t..














Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL