CSM NEEMT BELANGRIJKE PRODUCENT ‘AMERICAN-STYLE COOKIES’ OVER

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/07/2003 10:40
CSM heeft met Country Home Bakers Inc. (VS) overeenstemming bereikt over de overname van de Britse werkmaatschappij Readi-bake Ltd voor een bedrag van EUR 28 miljoen.
De overname wordt afgerond in de week van 14 juli 2003 en zal meteen bijdragen aan de winst per aandeel CSM.
Readi-bake Ltd produceert ‘American-style cookies’ en is met een totale jaaromzet van circa EUR 22 miljoen marktleider in het Verenigd Koninkrijk.
De activiteiten van het bedrijf zijn winstgevend en groeiend. Readi-bake richt zich op in-store bakkerijen in supermarkten en op de foodservicemarkt. Het bedrijf heeft 80 mensen in dienst en exploiteert een gespecialiseerde fabriek in Milton-Keynes (VK).
De overgenomen activiteiten worden ondergebracht bij CSM Bakery Supplies Europe en sluiten uitstekend aan op die van werkmaatschappij Arkady Craigmillar binnen deze CSM-divisie. Arkady Craigmillar is in het Verenigd Koninkrijk marktleider op het gebied van bakkerij-ingrediënten en diepgevroren bakkerijproducten; het bedrijf levert aan warme bakkers, in-store bakkerijen en foodservicespecialisten.
CSM is wereldwijd de grootste specialist in ingrediënten en gemaksproducten voor de bakkerijsector. Met de overname van Readi-bake versterkt CSM haar positie in de Britse markt voor zoete snacks aanzienlijk.
De overname wordt gefinancierd met beschikbare kredietfaciliteiten.
CSM heeft weer een kraal aan haar reeks toegevoegd en gaat rustig door. Dat is ook de reden dat wij (red.) CSM zien als een rustige belegging. Heeft "slechts" 25 jaar een aan stuk de winst zien stijgen en wordt daarom maar matig gewaardeerd. Als de belegger rustig wilt blijven slapen, dan is een belegging in dit weduwe en wezen fonds aan te raden.
Wij hebben het op kopen staan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL