CSM nog niet intressant bij de beleggers, maar winstgevendheid blijft sterk punt.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/06/2003 13:59
Voedingsconcern CSM ligt bij de analisten er nog steeds uit en daarom ook bij de beleggers. Wat is er zo saai aan dit fonds; 't heeft "slechts" 25 jaar aan een stuk de winst laten stijgen, dus wat moet je dan als analist er nog aan toevoegen. Het aandeel heeft een zichtbaar eigen vermogen van EUR 8,91 per aandeel. Maar de stille reserves zijn zo hoog en die schatten wij op circa EUR 35 per aandeel. Je zag wat er met de levensmiddelen divisie gebeurde die naar Heinz ging, inkoop ca. EUR 70 miljoen en opbrengst 430 miljoen en zo zal de gehele structuur wel bij CSM zijn.
Door steeds kleine en middel grote overnames weet CSM haar groei te behouden. Autonoom is het moeilijk groeien, want de "koek" is eigenlijk verdeeld, dus blijven er slechts overnames over ter vergroting van de omzet/groei. Is het erg, ja en nee, het kost alleen geld en dat wordt bij CSM wel verdiend.
Op dit moment praat CSM over de overname van dochter Madibic van Coberco, deze zit in de poedermixen en cremes met een omzet ca. EUR 11 miljoen. Voor dit jaar gaan wij uit van een nettowinst uit gewone bedrijfsvoering voor afschrijving goodwill van EUR 2,59 per aandeel en een dividend van EUR 0,85 e/o keuze.
Bij de huidige koers van ruim EUR 19 is de k/w ruim 7 en dat is te laag voor dit financieel zeer gezonde bedrijf, met een uitstekend management.
Als belegger is dit een fonds die eenmaal gekocht, geen zorgen meer geeft, het was vroeger het fonds voor de "weduwe en wezen".
Wij hebben het fonds op kopen staan.
28 augustus komen halfjaarcijfers van CSM en 20 februari 2004 de jaarcijfers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL