Purac (CSM) in BE-Basic consortium voor ‘bio-economie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/02/2010 17:45
CSM-dochter Purac heeft vandaag een onderzoeksovereenkomst getekend voor deelname aan het onderzoeksprogramma van BE-Basic, een consortium van internationale kennisinstituten, de Nederlandse overheid, spelers uit de mondiale industrie en financiële partners. Het onderzoeksprogramma is gericht op de ontwikkeling van een economie die is gebaseerd op herwinbare grondstoffen. Purac is een partner in dit consortium omdat de onderneming belangrijke duurzame bouwstenen ontwikkelt voor de chemische industrie.
Purac heeft al een aantal belangrijke initiatieven op dit gebied, zoals lactiden voor poly melkzuur en barnsteenzuur. Dit initiatief zal ook leiden tot een versnelling van Puracs programma dat is gericht op de toepassing van alternatieve biomassa, bijvoorbeeld plantenresten en agrarische
bijproducten,in plaats van suikers, glucose en tapiocazetmeel als substraat voor de fermentatieprocessen van het bedrijf.

De TU Delft coördineert het nieuwe initiatief. Het R&D-budget bedraagt ruim 120 miljoen euro, waarvan 60 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld door de ministeries van Economische Zaken en Financiën.
Onderdeel van het BE-Basic research programma is het ombouwen van een bestaande fabriek tot een semi-industriële fabriek voor het demonstreren van nieuwe bioprocessen. Dit op basis van open innovatie en met het oog op huidige en toekomstige technologieën.

Gerard Hoetmer, CEO van CSM, gaf de volgende toelichting: “De deelname van Purac aan het BEBasic programma is een geweldige stimulans voor Puracs programma op het gebied van duurzame chemie. Het programma biedt ons een substantiële kans om samen met onze partners de markt voor chemicaliën op biologische basis te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzame
economie.”

BE-Basic
BE-Basic is een onderzoeksconsortium onder leiding van de Technische Universiteit Delft dat de ontwikkeling van schone, robuuste en competitieve chemicaliën, materialen en energiesectoren op biologische grondslag bevordert, inclusief het monitoren en controleren van een gezonde bodem en schoon water, op basis van geavanceerde genomica en bioproces-engineering. BE-Basic
verenigt de kennis van leidende Nederlandse en internationale universiteiten, kennisinstituten en vernieuwende industriesectoren van diverse omvang.

Dit schreven wij gister (17/2)even na 15.30
CSM
komt volgende week 24 febr. met de cijfers. Daar hebben wij goede verwachtingen over. Vooral de vooruitzichten , de bouw van de 2e fabriek in Thailand, de Samenwerking met BASF, een van de meest gerenommeerde chemische bedrijven, om gezamenlijk met CSM de productie van barnsteenzuur op biologische basis te ontwikkelen. Deze samenwerking onderstreept CSM's positie als expert op het gebied van fermentatietechnologie, in het bijzonder op het vlak van biologisch afbreekbare plastics.
Laat de trein niet je neus voorbij gaan. CSM gaf vorig jaar EUR 0,88 e/o keuze van 50% van de Cash. Wij zien een EBITA-verbetering van 12,5% vergeleken met vorig jaar. De gestegen suikerprijs, daar zal 't ook van afhangen hoe het uitvalt, maar CSM had die redelijk goed ingedekt op de termijnmarkt.
De overname plannen van CSM in de VS van Best Brands voor $510 miljoen in contanten, was geen verkeerde koop! Door de overname van Best Brands ontstaat in de Noord- Amerikaanse markt voor bakkerijproducten het onbetwiste marktleider van CSM met een totale omzet van ruim $2,3 miljard. Door de overname versterkt CSM’s positie van mondiale marktleider in die segmenten en productcategorieën waarop CSM zich richt voor toekomstige groei, met name in de markt voor in-store bakkerijen. Purac als wereldmarktleider grondstof afbreekbaar Plastics blijft ons bekoren en vooral als de tweede fabriek gaat draaien in Thailand. De vraag naar grondstof afbreekbaar plastics is al zo groot, dat nu met spoed besloten moest worden snel een tweede te bouwen.
De fabriek in Thailand zal in de tweede helft van 2011 gereed zijn voor de eerste productie, om te gaan voldoen aan het huidige vraagniveau en om de marktontwikkeling te versnellen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL