Het Wonder Schone CSM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 31/01/2001 00:00
Verslag van de vergadering van aandeelhouders CSM d.d. 30-01-01 te Amsterdam.
Van de ontvangst straalde al de resultaten af, beide waren uitstekend.De heer dr.J.A.J.Vink nam in zijn inleidende toespraak de gang van zaken in het afgelopen boekjaar en de vooruitzichten voor het lopende boekjaar door.
Tijdens de gezellige en goed lopende vergadering werden er diversen vragen gesteld en het antwoord op de vragen was duidelijk en uitgebreid. Ook werd er gevraagd naar de juistheid van een krantenbericht, daarin werd gesteld dat Mevr. Vanessa v.Breukhoven haar gezicht doormiddel van melkzuur injecties zo "wonder schoon" hield (Purac heeft zo'n 70% van de wereldhandel in melkzuur). Het was de voorzitter nog niet bekend, maar als het wel werkt dan zal de wereld er straks "rimpelloos" uitzien! Voor verschillende aandeelhouders was de verkoop van de levensmiddelendivisie een schok en dat bij een hogere winst toch een lager belastingpercentage betaald moest worden was ook knap. De belastingdruk daalde van 29,5% naar 27,7% en de rentedekking was nu tussen de 5-6, maar deze loopt weer sterk op naar zo'n 10 dit lopende boekjaar. Er waren bij de nieuwe fabriek van Purac in de VS eerst problemen, maar die zijn nu opgelost en het nieuwe plan van de Purac fabriek loopt nu voorspoedig.
Het dividend vonden verschillende spekers aan de zuinige kant, zowel de 0,60 euro als de verhouding 1:42 keuze. Er werd ons toegezegd dat er volgend jaar weer een keuze zou komen en de CSM zou dan een betere keuze verhouding bekijken.
De vooruitzichten voor het lopende boekjaar zijn: de resultaten van de bakkerij-ingredientenactiviteiten zullen in het lopende boekjaar sterk stijgen door de bijdrage van de overgenomen EBSB-activiteiten.Voorts wordt zowel in Noord-Amerikaan als in Europa een bijdrage aan de resultaten van te realiseren synergie verwacht.
Ook de resultaten van de zoetwarendivisie zullen stijgen zowel door de bijdrage van Continental Sweets als door autonome groei.
De levensmiddelendivisie zal naar verwachting slechts een deel van het jaar - tot aan de verkoop - bijdragen aan de resultaten van het lopende boekjaar.
Gezien het gunstige verloop van de campagne 2000 wordt opnieuw een goed resultaat voorzien voor de suikerdivisie. De campagne 2000 verliep vlot, ondanks extreem natte weersomstandigheden gedurende nagenoeg de hele campagne. In 90 dagen werd 2,4 miljoen ton bieten verwerkt tot ruim 400.000 ton suiker.
De resultaten van de Purac divisie zullen opnieuw stijgen, ondanks het margedrukkend effect van de sterk gestegen prijs van energie en die van de belangrijkste grondstof,suiker.
De financiele lasten zullen in het lopende boekjaar stijgen met meer dan 20 miljoen euro. De toename wordt veroorzaakt door de financiering van de acquisities van EBSB en die van Continental Sweets.
Samenvattend verwachten wij voor het lopende boekjaar dat de nettowinst voor afschrijving van de goodwill de door ons gestelde doelstelling van ten minste 10% winststijging ruim zal overstijgen.

Na de vergadering was er ook nog een lekker hapje en een drankje en ging een ieder tevreden weg met het laatste pakketje. De volgende AVA is d.d.24 januari 2002.
CSM is zwaar ondergewaardeerd, ons advies blijft kopen en ons koersdoel is nu 36 euro, huidige koers 26,20 euro.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL