Saaie CSM blijkt rots in de branding in deze beurstijd.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/02/2003 18:20
Al valt Ahold als hoeksteen van de portefeuille weg, het saaie CSM, zoals vele het noemen kan dit fonds toegevoegd worden, als u het nog niet erin hebt.
Onthouden steeds meer bedrijven zich van een verwachting, CSM durft toch ca. 7% te noemen in deze tijd en het zal ons niet verbazen als het meer wordt.
CSM is een niche speler en daar gaat al 25 jaar aan een stuk de winst omhoog en dan kan je als belegger zeggen;"weinig zorgen"! Dat dacht ook Mijnheer Albert Hein, maar die voelde zich nu ook ....! En dat had hij niet meer op deze leeftijd verwacht.
Vandaag kreeg CSM van de autoriteiten in de VS (lees NMA) het groene licht voor de overname van de nieuwste aanwinst.
Hier volgt het volledige bericht;CSM RONDT BELANGRIJKE OVERNAME IN NOORD-AMERIKA AF.
Diemen, 25 februari 2003 – CSM nv heeft de overname afgerond van Carpro, een toonaangevende producent van ‘bakery supplies’ in de Verenigde Staten.
De overname, die op 8 januari 2003 werd aangekondigd, is effectief per 24 februari 2003. De acquisitie zal meteen bijdragen aan de winst per aandeel CSM in het kalenderjaar 2003.
De totale overnamesom bedraagt US$ 302 miljoen. De twee belangrijkste werkmaatschappijen van Carpro zijn H.C. Brill Company, Inc. en Caravan Products Company, Inc. met een gezamenlijke jaaromzet van circa US$ 300 miljoen.
Brill biedt werk aan 670 mensen en heeft vier fabrieken, waarvan drie in Georgia zijn gevestigd en één in Utah. Caravan heeft twee fabrieken in New Jersey en telt 280 medewerkers. Brill en Caravan zullen als zelfstandig opererende bedrijven deel uitmaken van CSM Bakery Supplies North America. De transactie is goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteit.
CSM is wereldwijd de grootste specialist op het gebied van ingrediënten en gemaksproducten voor de bakkerijsector. Met de acquisitie van Carpro versterkt CSM haar positie in de Noord-Amerikaanse markt aanzienlijk, zowel wat betreft productassortiment als technologie en marktpenetratie.
Na de uitbreiding met Carpro zal CSM Bakery Supplies North America een jaaromzet hebben van circa US$ 1,4 miljard.

Wij zien als redactie deze aanwinst toch weer als een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van CSM in de VS.
Ook is het een oud familiebedrijf die geen opvolger had, dus valt er straks weer synergie te behalen voor CSM. De wijlen heer van Driel van Wessanen zei eens;"wie langzaam loopt komt ook ver"! En dat gaat eigenlijk ook op voor CSM, de analisten zijn niet tevreden over CSM, maar CSM loopt in de woorden van de wijlen mijnheer van Driel te spreken, langzaam door en bouwt aan haar 26ste jaar stijgende winst. Wij zien dit aandeel als "de hoeksteen" van de portefeuille, gelijk een Unilever/Kon.Olie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL