Jaarverslag CSM is uit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/12/2002 09:53
Het jaarverslag van CSM is uit. Het ziet er goed uit en is kleurrijk. Anders van vorm en opzet in een ringband. De AVA is 29 jan. 2003 om 14.30 u in Okura te Amsterdam.
Het bedrijf heeft een goed management, de nettowinst was EUR 2,04 per aandeel (voor goodwill afschr. EUR 2.44 p.a.), div. EUR 0,80 e/o keuze en de kasstroom p.a. is EUR 3.01. Het eigen vermogen kwam uit op EUR 8,91 (was 6,96), door de verkoop van de levensmiddelen divisie.
Het aantal aandelen per 30 sept.2002 was 77.157.513.
Wat zijn de vooruitzichten voor CSM; door de onzekere situatie in de wereld zal het te besteden bedrag van de consument minder zijn en daardoor zal de wereldeconomie slechts met circa 1 a 2% groeien. Toch heeft CSM haar activiteiten in de sector waar het risicoprofiel niet hoog is en zullen er geen onverwachtte grote fluctuaties voordoen.
Men gaat uit van een winst in het vierde kwartaal 2002 (door wijziging van het boekjaar) van circa EUR 50 miljoen, voor baten en lasten. CSM is van plan een dotatie (eenmalig) in dat kwartaal aan het pensioenfonds te doen van circa EUR 5 tot 10 miljoen.
CSM heeft ruimte voor het doen van acquisities en daar kijkt men ook naar uit. In de markt van Purac heeft men wederom een autonome groei van 10 tot 15% (dat is ook de parel van het bedrijf)en had een omzet van EUR 250 miljoen (totale omzet CSM 3.418 miljoen).
CSM heeft haar financiele doelstelling staan op een groei van de nettowinst jaarlijks van ten minste 10%. Om dit te bereiken streeft CSM naast acquisities, naar een autonome groei van 3 a 4% perjaar.
Voor dit lopende jaar, zonder eventuele acquisities, gaat men uit van een stijging van de wpa van ten minste 5%.
Dit is een voorzichtige benadering vinden wij (redactie). CSM ligt in een wijzinging van het boekjaar en een pensioenlast, maar men koopt ook nog steeds eigen aandelen in. Dat zal ook tot een verhoging van de wpa leiden.
CSM zal dan weer voor de 26e keer oprij een hogere winst per aandeel hebben.
Welk bedrijf kan hierop buigen en daarom hoort dit aandeel in de portefeuille.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL