Herstructurering in Duitsland bij CSM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/11/2002 08:22
Bij de bakkerij ingredienten Bakemark Deutschland gaat CSM een herstructurering doorvoeren.
De productie wordt nu in 3 plaatsen gedaan en CSM gaat per 31 december 2003 tot sluiting van Ingelheim over. Daar werken nu 55 mensen, waarvan 45 in de fabriek in Ingelheim en 10 op kantoor in Bingen. Voor de mensen zijn er in de regio Ingelheim voldoende herplaatsingsmogelijkheden, dus zullen er maar weinig gedwongen ontslagen zijn.
Synergie is de doelstelling van de maatregel, kostenbesparingen en een efficienter gebruik van de 2 vestigen in Delmenhorst (Bremen) en Gerlenhofen/Neu-Ulm (Bayer).
Begin november 2002 is de aankoop van Glucona (Avebe) met terugwerkende kracht per 1 oktober 2002 afgerond.
Hier maakt men hoogwaardige gluconzuurderivaten en heeft vestigingen in Ter Apelkanaal en Jamesville (Wisconsin VS).
De omzet is ca. 30 miljoen en de overnamesom EUR 35 miljoen. De overname gaat direct bijdrage in het resultaat, in het eerste jaar nog beperkt.
Wij schreven het al eerder CSM is zo'n bedrijf dat in de luwte van de beurs bezig is, en nog niet op z'n juiste waarde wordt gewaardeerd.
Men is op de beurs aan het spelen met de koers met kleine aantallen stukken, want even teveel boven de 20 en dan gaat hij weer even onder de 20.
Op de koers van EUR 20 is juist een mooi instap moment.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL