CSM koopt eigen aandelen in en verlengd dit boekjaar met 3 maanden.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/09/2002 11:24
CSM is met een herpositionering van de snoep bezig en ook verlengd het het boekjaar met 3 maanden.
CSM is met het Duitse Haribo in strijd om het marktleiderschap in Europa en voor de komende jaren heeft CSM geld voldoende om acquisities te doen, dat is geen punt. Wel gaat CSM eerst het aantal merken terugbrengen en dat is een goede zaak. Geen half werk, synergie en een goed markt positie. Ondertussen is CSM met Avebe in onderhandelingen over de overname van de activiteiten van Glocona met een omzet van ca. EUR 30 miljoen op gebied van organische zuur (past goed bij Purac).
Ook is er op de BAVA van 9 juli 2002 besloten het boekjaar 2001/2002 te verlengen met 3 maanden tot 31-12-2002. Wat houdt dit voor de aandeelhouders CSM in; 28 nov. a.s. krijgen wij de jaarcijfers te horen en de gang van zaken over het 4e kwartaal van 2002 (eigenlijk het 5e kw.). De AVA wordt op 29 jan. 2003 gehouden en dan krijgen de aandeelhouders een dividend over het boekjaar 2001/2002 en een (eenmalig) interimdividend over het 5e kwartaal van het verlengde boekjaar 2001/2002. En zo gaat het boekjaar per 1-1-2003 weer gelijk lopen, maar geeft CSM nog wel vergelijkbare cijfers, om de belegger te laten vergelijken met voorgaande jaren.
Dit (een dividend met een interimdividend) zullen de koers ook nog ondersteunen.
Ook is CSM de laatste tijd stelselmatig eigen aandelen aan het inkopen, ten einde het geplaatste kapitaal te verminderen (i.v.m. Fin.prefs plaatsing).
CSM zal dit jaar voor de 25e maal in successie een hogere winst laten zien en misschien dat zij op de aandeelhoudersdagen eind oktober nog iets nieuws te vertellen hebben.
CSM een bedrijf dat een sterke uitstraling heeft en een bekwaam management, met een koers van EUR 22,65 is het een fonds voor elke portefeuille. De koers is ondanks de malaise op de beurs hetzelfde gebleven, dus men kan rustig slapen met zo'n fonds.Kopen en op de plank leggen, geeft stocks en/of contant.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL