CSM Biochemicals gaat sterker groeien de komende tijd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/09/2002 12:52
CSM Biochemicals is de nieuwe naam voor Purac. Deze divisie kende vorig boekjaar een groei qua volume van 13% en qua omzet van 19%. Ook voor de toekomst wordt een voortgaande groei verwacht. Het aandeel van de melkzuurderivaten is gegroeid. Op deze producten kunnen hogere marges worden berekend en de marktposities van deze producten zijn verdedigbaar.
De joint-venture fabriek met Cargill in de VS draait inmiddels op volle capaciteit en is winstgevend. Inmiddels wordt een capaciteitsuitbreiding versneld uitgevoerd; marginaal in Nederland en Spanje en in Brazilie wordt aan een verdubbeling van de capaciteit gewerkt.
Voorts zal de capaciteit in de VS verder worden uitgebreid. Dit is voor een deel nodig omdat de divisie onverminderd blijft groeien en bij deze groeisnelheid eigenlijk over drie jaar een nieuwe fabriek nodig heeft. De groei wordt veroorzaakt door marktgerichte innovatie, nieuwe producten, nieuwe toepassingen, maar ook door de verkoop van nieuwe en bestaande producten naar nieuwe geografische gebieden.
Een van de afnemers, Cargill Dow, is gestart met de productie van polymelkzuur, een plastic op basis van melkzuur. Purac zal de komende 2 jaar aanzienlijke hoeveelheden melkzuur aan Cargill Dow gaan leveren, totdat Cargill Dow haar eigen productie gaat integreren met haar eigen melkzuurproductie. Tegen die tijd zal Purac de capaciteit die daarvoor nu versneld wordt gebouwd, weer zelf nodig hebben.
Voor deze divisie wordt een belangrijke toename van omzet en winst de komende tijd verwacht.
Wij hebben het aandeel CSM op een kopen staan en het bedrijf bouwt stilletje aan een verdere verscherping van de marges. Ook wil zij in de suikerwerkactiviteiten een grote speler worden, waar betere marges op zitten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL