Fagron committeert zich om wetenschappelijk onderbouwde emissiereductiedoelstellingen vast te stellen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

27/09/2022 08:33
Fagron, de toonaangevende mondiale speler in farmaceutische bereidingen, kondigt vandaag aan dat ze zich committeert om wetenschappelijk onderbouwde emissiereductiedoelstellingen vast te stellen en deze te laten valideren door het Science Based Targets initiative (SBTi) om de doelen van het akkoord van Parijs te realiseren: het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5°C.

Rafael Padilla, CEO van Fagron merkt op
“Door zich te committeren aan het opstellen van wetenschappelijk onderbouwde emissiereductiedoelstellingen zet Fagron wederom een grote stap in het bouwen aan een toekomstbestendige organisatie met een heldere duurzaamheidsfocus, een van de vier strategische ambities van Fagron. Dit bekrachtigt onze inzet voor de naleving van het akkoord van Parijs en onze bijdrage aan het beperken van de opwarming van de aarde. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat voor Fagron centraal: door medicijnen te personaliseren, worden ze toegankelijk voor nog meer mensen. Ik ben er trots op dat we onze emmissiereductiedoelstellingen onafhankelijk gaan laten toetsen door het SBTi om onze bijdrage te leveren aan een betere wereld.”

Het SBTi is een samenwerkingsverband tussen CDP, UN Global Compact, het World Resources Institute en het Wereldnatuurfonds, dat best practices in doelstellingen om emmissies te reduceren en klimaatneutraal te worden definieert in lijn met de klimaatwetenschap en deze promoot. Het SBTi is de hoofdpartner van de Business Ambition for 1,5°C-campagne, die bedrijven mobiliseert om doelstellingen vast te stellen voor een toekomst van 1,5°C.

Als onderdeel van haar deelname aan het SBTi zal Fagron doelstellingen voor de vermindering van broeikasgasemissies vaststellen voor scope 1, 2 en 3 emissies conform de criteria van het SBTi en deze vervolgens laten valideren. Fagron zal jaarlijks rapporteren over haar totale emissies en de voortgang in het realiseren van haar doelstellingen.

Meer informatie over het SBTi en de overwegingen van Fagron om zich hieraan te committeren zijn te vinden op de website van Fagron.


Voor meer informatie

Karen Berg - Global Investor Relations Manager
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL