Galapagos, eerste patiënt gedoseerd met GLPG3667 in fase 1b-studie bij patiënten met psoriasis.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/11/2020 06:21
Mechelen, België; 9 november 2020, 22.01 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt de dosering aan van de eerste psoriasispatiënt in de fase 1b-studie met GLPG3667.

GLPG3667 is een kandidaatmedicijn met een nog niet bekendgemaakt werkingsmechanisme in ontwikkeling voor ontstekings- en auto-immuunziekten. Gebaseerd op een initiële studie met gezonde vrijwilligers heeft GLPG3667 de criteria behaald om verder bestudeerd te worden in patiënten.

Deze fase 1b-studie is een dubbelblinde, placebogecontroleerde multicenter studie waarbij de veiligheid, verdraagzaamheid, werkzaamheid en de medicijneigenschappen van GLPG3667 wordt geëvalueerd. Een dagelijks orale dosis van GLPG3667 in twee doseringen of een placebo wordt onderzocht gedurende 4 weken bij 30 patiënten met matige tot ernstige psoriasis. Het primaire eindpunt zal het verschil ten opzichte van de baseline zijn in de Psoriasis Area Severity Index (PASI) score na 4 weken. Inmiddels werd de eerste patiënt gedoseerd. De rekrutering zal plaatsvinden in Europa.

Afhankelijk van de succesvolle afronding van de fase 1b-studie in psoriasis verwachten we in de tweede helft van 2021 meerdere doseringen van GLPG3667 te onderzoeken in fase 2-studies in artritis psoriatica en colitis ulcerosa.

“We gaan door met nieuwe werkingsmechanismen in ontstekingsziekten binnen onze strategie om verbeterde therapieën naar patiënten te brengen. We kijken ernaar uit om onze uitgebreide klinische ervaring in ontstekingsziekten toe te passen in deze nieuwe aanpak met GLPG3667. De studie in psoriasis en de biomarkerinformatie die ermee verzameld wordt, kunnen de weg vrijmaken voor grotere studies in artritis psoriatica en andere indicaties,” zei Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos.

GLPG3667 is een kandidaatgeneesmiddel en niet goedgekeurd door toezichthoudende instanties. Zijn werkzaam- en veiligheid zijn nog niet vastgesteld.

Over onze early stage pijplijn in ontstekingsziekten

Galapagos blijft innoveren op het gebied van ontstekingsziekten met verschillende, afzonderlijke werkingmechanismen om patiënten nieuwe therapeutische opties te kunnen aanbieden. GLPG3667, momenteel in fase 1-studies, is een oraal molecuul met een niet bekendgemaakt werkingsmechanisme.

Voor meer informatie over onze vroege klinische programma’s: www.glpg.com/other-programs

tijd 09.17
De Bel 20 3.411,46 +16,80 +0,49% Galapagos EUR 103,20 -60ct vol. 47.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL