Galapagos en Ryvu kondigen onderzoekssamenwerking aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/04/2020 09:16
Mechelen, België en Krakau, Polen; 16 april 2020, 07.30 CET – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Ryvu Therapeutics S.A. (WSE: RVU) kondigen vandaag een samenwerking aan voor het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen in ontstekingsziekten.

Ryvu is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van first-in-class moleculen in ziektes met een hoge medische nood. De vandaag aangekondigde samenwerking is gebaseerd op een door Ruvy geïdentificeerde nieuwe target, en Ryvu brengt haar technologie en het gerelateerde intellectueel eigendom in. Ryvu en Galapagos zullen allebei middelen ter beschikking stellen om de samenwerking te ondersteunen, en zullen gebruik maken van hun expertise op het gebied van high-throughput screening, biologie, medicinale chemie en toxicologie.

De samenwerking is een gezamenlijk onderzoek waarbij Ryvu verantwoordelijk zal zijn voor de early stage molecuulontwikkeling. De overeenkomst geeft Galapagos een exclusieve optie om het betrokken intellectuele eigendom van Ryvu in licentie te nemen, en dit verder te ontwikkelen gedurende de samenwerking. Indien vooraf overeengekomen criteria worden behaald en Galapagos gebruik maakt van haar optie om de licentie te nemen, zal Galapagos volledig verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het programma.

In ruil voor wereldwijde ontwikkelings- en commercialisatierechten voor Galapagos, ontvangt Ryvu een upfront vergoeding en komt het bedrijf in aanmerking voor betalingen voor de uitoefening van de optie, alsook voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty’s.

“Wij vinden dat de samenwerking met Ryvu uitstekend past in onze strategie, aangezien beide bedrijven gedreven worden door de zoektocht naar nieuwe medicijnen voor onvervulde medische behoeften” zei dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos. “We kijken uit naar de samenwerking met het Ryvu-team om deze target verder te ontwikkelen.”

Pawel Przewiezlikowski, Chief Executive Officer bij Ryvu, voegt toe: “We zijn verheugd om samen te werken met Galapagos, een echt rolmodel voor de Europese biotechnologiesector. Tijdens de gezamenlijke discussies over de samenwerking hebben onze teams een sterke verstandhouding opgebouwd, en de basis gelegd voor een veelbelovende start van dit nieuwe project met deze veelbelovende nieuwe target”.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Meerdere geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende ziekten. Onze pijplijn bestaat uit zowel vroege onderzoeksprogramma’s tot Fase 3-studies in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, het ontwikkelen en de commercialisatie van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL