Galapgos, Klinisch ontwikkelingsprogramma met MOR106 in eczeem gestopt voor futiliteit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/10/2019 07:49
Mechelen, België; 28 oktober 2019; 20.15 CET; gereglementeerde informatie - MorphoSys AG (FSE: MOR; Prime Standard Segment, TecDAX; NASDAQ: MOR), Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) hebben vandaag het einde aangekondigd van het klinische ontwikkelingsprogramma met MOR106 in eczeem. Het gezamenlijke besluit van de drie betrokken partijen, Galapagos NV, MorphoSys AG en Novartis Pharma AG, werd getriggerd door een aanbeveling van een intern data monitoring comité en is gebaseerd op een tussentijdse futiliteitsanalyse in de Fase 2 IGUANA-studie.

Uit de analyse bleek een lage waarschijnlijkheid van het behalen van het belangrijkste doel van de studie, gedefinieerd als de procentuele verandering in eczeem en de severity index (EASI) score. De aanbeveling was gebaseerd op het ontbreken van werkzaamheid en niet op bedenkingen omtrent veiligheid.

Het klinische ontwikkelingsprogramma van MOR106 bij eczeem omvatte de twee Fase 2-studies, IGUANA en GECKO, evenals een Fase 1-overbruggingstudie voor een subcutane formulering en een Japans ethno-bridging onderzoek. Alle studies in eczeem worden beëindigd en de betrokken partijen zullen de toekomstige strategie voor MOR106 bekijken.

MOR106 werd gezamenlijk ontdekt door Galapagos en MorphoSys. In juli 2018 gingen Galapagos en MorphoSys een exclusieve wereldwijde samenwerking aan met Novartis voor de ontwikkeling en commercialisatie van MOR106.

“We zijn natuurlijk teleurgesteld over het resultaat met MOR106 in eczeem. Samen met onze collaboratiepartners zullen we nu de toekomstige strategie voor MOR106 bekijken,” zei Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer van Galapagos.

“Helaas ondersteunden de resultaten van de tussentijdse futiliteitsanalyse de voortzetting van de klinische ontwikkeling van MOR106 bij eczeem niet”, aldus Dr. Markus Enzelberger, Chief Scientific Officer MorphoSys van MorphoSys AG. “Hoewel we duidelijk teleurgesteld zijn, blijven we ons inzetten voor de ontwikkeling van de kandidaat-geneesmiddelen in onze brede klinische pijplijn. Onze focus ligt op onze activa in een laat stadium in volledige eigendom, vooral tafasitamab.”

Over MOR106
MOR106 is afkomstig van het MorsphoSys’s Ylanthia antilichaamplatform en is gebaseerd op target discovery door Galapagos. IL-17C is een cytokine dat vooral op de huid tot uiting komt en een rol speelt in huidontstekingen en verschillend is van de andere leden van de IL-17 cytokine familie. MOR106 is het eerste humaan monoklonaal antilichaam in onderzoek gericht tegen IL-17C. MOR106 is een kandidaat medicijn waarvan de veiligheid en werkzaamheid niet is vastgesteld. Novartis Pharma AG heeft de exclusieve licentie voor de ontwikkeling en commercialisering van MOR 106 volgens een overeenkomst met MorphoSys en Galapagos, die inging op 10 september 2018.

Over MorphoSys
MorphoSys (FSE & NASDAQ: MOR) is een biofarmaceutisch bedrijf in klinisch stadium dat zich toelegt op de ontwikkeling en de commercialisering van buitengewone, innovatieve therapieën voor patiënten die lijden aan ernstige ziekten. Op basis van zijn technologisch leiderschap in antilichamen-, proteïne- en peptidetechnologieën, heeft MorphoSys samen met zijn partners meer dan 100 kandidaat-geneesmiddelen, ontwikkeld of bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. 29 zijn er momenteel in klinische ontwikkeling. In 2017 werd Tremfya® (guselkumab), op de markt gebracht door Janssen, het eerste therapeutische antilichaam op basis van de technologie van MorphoSys dat goedgekeurd werd voor de behandeling van matige tot ernstige plaque psoriasis. Het meest geavanceerde kandidaat-geneesmiddel van het bedrijf, tafasitamab, heeft van de US Food and Drug Administration doorbraaktherapie- aanduiding gekregen voor de behandeling van patiënten met recidiverend / refractair diffuus groot B-cellymfoom (DLBCL). Het hoofdkantoor van de MorphoSys group bevindt zich in München. De groep, met inbegrip van de Amerikaanse dochteronderneming MorphoSys US Inc, telt ongeveer 330 medewerkers. Meer informatie op https://www.morphosys.com.
HuCAL®, HuCAL GOLD®, HuCAL PLATINUM®, CysDisplay®, RapMAT®, arYla®, Ylanthia®, 100 billion high potentials®, Slonomics®, Lanthio Pharma® en LanthioPep® zijn geregistreerde handelsmerken van de MorphoSys Group.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL