Codelco presenteerde zijn vijf innovatiefocus aan minister Aisén Etcheverry om een ??samenwerkingsalliantie te bevorderen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/02/2024 10:27
De uitvoerend president, Rubén Alvarado, en de voorzitter van de raad van bestuur, Máximo Pacheco, hadden een ontmoeting met het hoofd van het ministerie van Wetenschap, Technologie, Kennis en Innovatie om te praten over de baanbrekende projecten van het staatsmijnbedrijf en om ruimtes te identificeren voor gezamenlijk werk.

Santiago, 2 februari 2024. - De uitvoerend president van Codelco, Rubén Alvarado, en de voorzitter van de raad van bestuur, Máximo Pacheco, bezochten de minister van Wetenschap, Technologie, Kennis en Innovatie, Aisén Etcheverry, om mogelijkheden te bespreken voor gezamenlijke initiatieven op het gebied van innovatie en industriële technologische ontwikkeling.

“Bij Codelco hebben we een geschiedenis van innovatie op verschillende gebieden, maar als we onszelf 50 jaar of langer willen profileren en ons doel willen blijven vervullen, moeten we kunnen innoveren. We moeten veel meer vooruitgang boeken, bijvoorbeeld op het gebied van diepe mijnbouw, de uitloging van sulfiden, de automatisering en de digitalisering, en dat moeten we doen door middel van samenwerking”, aldus Alvarado na de bijeenkomst.

Bij het staatsmijnbedrijf is het bevorderen van technologische vooruitgang een strategische pijler die wordt ondersteund door een cultuur van open innovatie. Dit omvat concrete acties om samen te werken met een divers netwerk van externe actoren, waaronder andere bedrijven, academische instellingen, publieke entiteiten en startups, om kennis, technologieën en best practices uit te wisselen.

Naast andere overeenkomsten van het afgelopen jaar vallen de overeenkomsten met het Australische BHP, het Duitse Aurubis, het Japanse NYK Bulk & Project Carrier en het Chileense Antofagasta Minerals op. Codelco heeft dit jaar ook een alliantie geformaliseerd met de Universiteit van Queensland in Australië; terwijl hij in het land overeenkomsten tekende om samen te werken met de katholieke, Chileense en Concepción-universiteiten. Daarnaast is Codelco lid en lid van de raad van bestuur van het onlangs gelanceerde Clean Technologies Institute.

Rubén Alvarado presenteerde aan de minister de vijf werken van Codelco die zich richten op innovatie en technologie: diepe ondergrondse mijnbouw, metallurgische processen en afval, het koolstofvrij maken en elektromobiliteit, technologie en digitalisering, en incrementele en open innovatie.

Van hieruit ontstaan ??op mondiaal niveau baanbrekende projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe ondergrondse mijnbouwtechnieken en -methoden; een 100% elektrische tunnelboormachine die de blootstelling van mensen aan risicovolle omgevingen tijdens graafwerkzaamheden met 35% vermindert; de exploitatie van een sulfide-uitlooginstallatie in gechloreerde media in Radomiro Tomic; de implementatie van meerdere autonome onbemande apparatuur en het gebruik van geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie om onder meer verschillende processen te optimaliseren.

Innovatie-ecosysteem

“We moeten inzichten integreren om een ??deugdzaam ecosysteem te genereren, dat ons in staat stelt een toekomst voor de Corporation op te bouwen en op deze manier ons doel te vervullen om een ??pijler van duurzame ontwikkeling voor Chili en de wereld te zijn”, voegde Alvarado eraan toe.

Aisén Etcheverry legde ondertussen uit dat “een belangrijk deel van het werk van het ministerie bestaat uit het verbinden met de industrie die innoveert en met het potentieel voor technologische ontwikkeling dat ons land heeft.” In deze zin voegde de staatssecretaris eraan toe dat ze, binnen het kader van de Nationale Lithiumstrategie, “de wetenschappelijk-technologische component promoten en, voor ons, samenwerken met Codelco om te begrijpen wat hun innovatie-uitdagingen zijn, wat het werk is.” Wat ze hebben gedaan door een cultuur van innovatie toe te voegen, door interne technologische ontwikkeling te bewerkstelligen, is van fundamenteel belang."

“We moeten nog veel vooruitgang boeken bij het integreren van wetenschap, technologie, onderzoek en ontwikkeling in onze sector, en als we uitgaan van bedrijven die zo belangrijk zijn als Codelco, is de impact die we op nationaal niveau kunnen hebben van cruciaal belang”, concludeerde de minister.

see for picture on
https://www.codelco.com/codelco-presento-sus-cinco-focos-de-innovacion-a-la-ministra-aisenBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL