Jeugd - dromen - competitie - werkelijkheid - verkiezingen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/11/2023 11:05
Wie herinnert zich niet zijn/haar "jeugd", de werkelijkheid werd vaak toch anders, dan dat je had verwacht!
Met deze bovenstaande vergelijkingen willen wij eens een "boom opzetten" voor de huidige jeugdigen! Dit ter ondersteuning van nu & toekomstige verwachtingen.

De meeste ouderen van nu hebben een oorlogsherinnering of de "harde realiteit van kort na de oorlog W II", van aanpakken en niet "zeuren"!
De huidige jeugdigen zijn van de "generatie" alles kan en mocht! Tegenslag is/was maar moeilijk te verwerken en de burn-outs vliegen je om de oren!
Dit wordt mede gevoeld door de mobieltje en de daarmee verbonden sociale media.
Elkaar proberen de "loef af te steken" en zo een soort onderlinge competitie op zetten, met de daar aan gekoppelde "frustraties"!

De Jeugdigen komen dan in een positie van teleurstelling en gedachten: "waarom zij/hij wel en ik niet"!
Verschillende raken de "klus (even) kwijt" en komen tegenwoordig dan in aanraking met de "Jeugdzorg"! In het verleden kenden wij dit woord niet en de huidige kosten voor de "Jeugdzorg" rijzen de pan uit, met allerlei gevolgen en negatieve uitwerking op die "jeugdigen"!

HUN "dromen" vallen in deugen, althans voor velen, ook doordat zij door hun ouders tekort worden ondersteund e/o opgevangen! De ouders hebben het zelf te druk met hun eigen carrières en zorgen om financieel rond te komen! Want in het verleden zorgde "MOEDER" voor het gezin en om "rond" te komen met het geld dat "Vader" binnen bracht.
Het "GEZIN" was toen de "Hoeksteen" van de samenleving!

Daar willen de politici ook wel naar terug, maar belijden dat voor het grootste deel met de mond! Want de huidige realiteit zorgt tegenwoordig, mede door het competitie gebeuren, dat in het gezin wordt gekeken naar de buren en anderen in de Maatschappij! Waarom hebben zij dit wel en "wij niet"!?

Er treedt een verstoring op in het "GEZIN", dat zijn invloed heeft in meerdere uitingen in de huidige Maatschappij.
DE RUST in het Gezin & Maatschappij lijdt er onder, met alle gevolgen van dien!
Welke Jeugdige leeft nog bij zijn/haar eigen ouders??
Wij kijken af & toe naar "dating programma op de TV" en verbazen ons over de personen die daar hun "geluk weer proberen te zoeken". De meesten "gescheiden e/o met een relatie, die niet het verwachte resultaat had".

Ook geen goed voorbeeld voor de huidige "JEUGD". Zij missen dan ook de rust en innige band met "beide ouders" (lees) Gezinsverband en dat geeft geen basis voor hun eigen "LATER"!
Er gaat een soort "streep door een mooie verwachte Droom" en onzekerheid komt om de hoek kijken in hun verdere jonge leven en gelukkig zijn er nog de "ouderwetse gezinnen"! Goddank.
De werkelijkheid kan dus ook anders (lees) positief uitpakken.

Dat heeft ook z'n invloed op de Jeugdigen, nu zij mogen "kiezen voor de leden van de Regering" (lees) aanstaande Verkiezingen!

De Jeugdigen laten mogelijk hun dromen gaan naar kandidaten die het zo mooi voorspiegelen/schotelen! Maar de Jeugdigen beseffen vaak niet, dat er veel "kiezersbedrog" is.

Dit hoorden wij ook dit jaar van de oud Jeugdigen in Canada die de huidige Premier Trudeau jr. in Canada hadden gekozen. De teleurstellingen droop ervan af, nu is 't; "WEG MET TRUDEAU" hoorden wij algemeen van hen.

Daarom storten verschillende partijen zich in Nederland op de Jeugdige kiezers en trachten hen met hun "slimme & mooie praatjes te beïnvloeden"!

Wat is van al deze opsommingen het resultaat:" het eigen gewin"!
Daarom zeggen wij: " kijk eerst eens naar je mindere en niet naar de meerdere wat zij hebben en wees tevreden met wat jezelf hebt. Niet iedereen heeft in "dezelfde WIEG gelegen"!

Wij hoorden eens deze wijze spreuk van een oudere buurman: "als iedereen zijn eigen kruisje met zorgen mee zou nemen naar de MARKT en op een hoop zou leggen en je wist wat er achter elk kruisje voor zorgen zat, zou vrijwel iedereen zijn eigen kruisje weer uitzoeken en die meenemen naar huis"!


Want democratie ziet er tegenwoordig anders uit, triest & jammer!
d.d. 2 november 2023 kort na de middag via de Radio,
Zojuist door de Radio,
de Nederlandse Overheid moet de "DEMOCRATIE" gaan herstellen. Steeds meer Burgers gaan steeds meer met de rug naar de Overheid toegekeerd staan en kunnen een tegen reactie naar de OVERHEID gaan ondernemen.

DAT HEBBEN WIJ OOK IN ONS SCHRIJVEN ONDER No 1 - 2 en 3 al opgetekend. OOK Burgers tegen elkaar uitspelen, door falend beleid van Organisaties vanuit de Semi-Overheden!

ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-48654
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49011&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49062&type=toonBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL