Nederlandse Aardolie Maatschappij. Rutte NU moet je niet Klagen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/02/2023 09:51
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van aardgas en aardolie in Nederland en op het Nederlandse continentaal plat.

De NAM is voor de helft eigendom van het Britse Shell en voor de helft van het Amerikaanse bedrijf ExxonMobil. Het hoofdkantoor van de NAM bevindt zich in Assen, andere kantoren zijn onder andere in Midden-Groningen en Den Helder. De NAM heeft ongeveer 1100 medewerkers.

De Nam had verschillende onderdelen t.w.
1 Aardolie
2 Aardgas
3 Productie en faciliteiten
4 Projecten
Welke strategie had de Overheid?
Langdurige contracten afsluiten kort na de ontwikkeling van de gasvelden met o.a Duitsland voor ca. 7 ct de m3 gas met verschillende buitenlandse Overheden o.a. Duitsland een van de grootste afnemer.
Later volgden en meer landen o.a. België e.a. Europese landen.

lees meer op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Aardolie_Maatschappij

reactie XEA.nl

De Overheid had totaal geen verstand van zaken op ontwikkelingsgebied en liet zich meer leiden door de strategie van de politieke "PARTIJ politiek". van de samenstelling van de Tweede Kamer. EEN KORTZICHTIG beleid en dat breekt dagelijks nog op!

Vooral het kortzichtige beleid met de aanleg van de Nord Stream 1 en 2 met de Russen.
XEA.nl schreef jaren geleden al, je moet niet teveel afhankelijk zijn/worden van 1 grote leverancier/afnemer.
Dat is in het "bedrijfsleven ook zo"!
Door Rusland i.v.m. de ontwikkeling(lees) oorlog tegen Oekraïne sanctie op te leggen, sneden de "sanctie landen zichzelf in de vingers"!

Daarom is een REGERING die bestaat uit "Partij gebonden politiek" levensgevaarlijk! Zaken kabinetten is een beter & veiliger bestuursmodel op alle gebieden, t.w. Zakelijk & Sociaal.

De Shell heeft samen met andere Olie Mijen geprofiteerd van de "domme regeringsfouten" in de wereld, t.w. de zelf opgedreven energie prijzen.
Begin 2021 was de olie prijs op een bepaalt moment nihil!
Hoe kon dat!?
Totaal geen breed beleid in de energie markt, de daghandel en speculanten bepaalden op dat moment de waarde van "ENERGIE"!

MAAR waar bepalen systemen & speculanten op dit moment NIET de prijs van, grondstoffen in de breedste zin van het woord, van aandelen, (lees) Effecten in de breedste zin van het woord, en zo kunnen wij doorgaan.
TOEZICHT FAALT op alle gebieden door tekort handelservaring & kennis hoe de handel gevoerd zou moeten worden. Dat zag je aan de INRO (Rubber organisatie).
De Rubber landen voeden gezamenlijk een politiek van vraag & aanbod, die werkte uitstekend & doeltreffend. Maar begin jaren 2000 kwam de kentering doordat de speculanten in de markten van Rubber kwamen en TOTALE ontwrichting veroorzaakte in de Rubbermarkt. Enkele jaren laten is de INRO opgeheven.

KENNIS & een goed geheugen MISSEN politici vrijwel allemaal, zeker mijnheer Rutte en zijn vermoedelijke opvolgster. Rutte mag 13 uur staan te liegen en mag gewoon CEO van Nederland worden/blijven!

Dit is voor ons nog steeds onbegrijpelijk, en klaag dan niet over de Shell, Rutte kronkel over de Dividend belasting is mogelijk de BEKENDE RUPPEL geweest dat de Shell naar Engeland is verhuisd!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL