Huisarts Rob Elens vrijgesproken, boete weg: ‘Wat een geweldig nieuws!’

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/11/2022 16:24
“De huisarts heeft niet in strijd gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine,” oordeelt het tuchtcollege.

Op vrijdag 23 september stond huisarts Rob Elens voor het medisch tuchtcollege. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine aan patiënten had voorgeschreven, die bijna allemaal zijn genezen.

Minister Hugo de Jonge drong vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aan op tuchtrechtelijke vervolging van Elens, valt op te maken uit vrijgegeven Wob-documenten.

De tuchtraad deed gisteren (18/11/22) uitspraak. Elens is op de vingers getikt vanwege corona-uitspraken die hij heeft gedaan, weet De Limburger. Daar krijgt hij een berisping voor. De boete is van tafel.

“De huisarts heeft niet in strijd gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine,” oordeelt het tuchtcollege.

Heel goed
Op social media klinkt een opgeluchte verzuchting. “We feliciteren Rob Elens met de vrijspraak. Geen boete voor het voorschrijven van ivermectine/hydroxychloroquine,” twittert De Andere Krant.

Uitgeverij De Blauwe Tijger voegt toe: “Gefeliciteerd Rob Elens met de vrijspraak voor de tuchtrechter!” Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Wat een geweldig nieuws! Heel goed!”

Er is nooit naar gevraagd
De gezondheidsinspectie heeft sinds de zomer 16 artsen beboet wegens het verstrekken van medicijnen tegen corona. Elens liet eerder weten dat hij de eerste boete kreeg.

“Nooit is gevraagd hoe het met de patiënten is afgelopen,” zei de huisarts. “Wij hebben 4000 hulpvragen afgehandeld en bijna iedereen is genezen. Er is nooit naar gevraagd door de inspectie.”

Bron R. de Boer. Stg - JAS
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL