Schakel & Schrale restaureert vuurtorens in Enkhuizen en Urk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/09/2021 10:53
Amsterdam, 7 september 2021 - Schakel & Schrale heeft opdracht gekregen voor de restauratie van de vuurtorens in Enkhuizen en Urk. Beide vuurtorens zijn rijksmonumenten. Zowel het interieur als het exterieur van de vuurtorens wordt in oude luister hersteld. De werkzaamheden starten in september en nemen circa zes maanden in beslag. Rijkswaterstaat is de opdrachtgever.

Vuurtoren De Ven in Enkhuizen is een witte vierkante bakstenen vuurtoren aan de IJsselmeerdijk bij het dorp Oosterdijk, ongeveer vier kilometer noordelijk van Enkhuizen. De toren is gebouwd in 1700 en is hiermee een van de oudste vuurtorens van Nederland. De toren heeft een hoogte van 15 meter.

De vuurtoren van Urk is in 1845 gebouwd en heeft een hoogte van 18,5 meter. De vuurtoren is de enige langs het IJsselmeer en het Markermeer die de beschikking heeft over een draailicht.

De restauratie van beide vuurtorens omvat een reeks van herstelwerkzaamheden aan ijzerwerk, deuren, panelen, gevels, vloeren, stucwerk, leidingen en natuurstenen elementen.

Nadere informatie: Schakel & Schrale, Bart Hogenbosch, bart.hogenbosch@bam.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL