Melkprijzen voor september 2021 van FrieslandCampina.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/09/2021 11:26
FrieslandCampina-biologische garantieprijs september 2021: EUR 50,25 per 100 kg melk
27 augustus 2021
De FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor september daalt met EUR 0,25 ten opzichte van augustus (EUR 50,50). In de biologische garantieprijs van september is een positieve correctie verwerkt van EUR 0,54 als gevolg van hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode. De vraag naar biologische melk blijft stabiel.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde EUR 806,19, de vetwaarde EUR 403,10 en de lactosewaarde EUR 80,62 per 100 kg.

De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor 2021 tot en met september bedraagt EUR 48,58.

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

Op basis van de maandelijkse bio-garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit-, vet- en lactosegehalte van de geleverde melk van het desbetreffende melkveebedrijf. Het verschil tussen de bio-garantieprijs en het melkgeld ontstaat door de verrekening van de vaste kosten van EUR 0,29. Daarnaast zijn er afhankelijk van het seizoen toeslagen en/of heffingen.

EN

FrieslandCampina-garantieprijs september 2021: EUR 38,00 per 100 kg melk
27 augustus 2021
De FrieslandCampina-garantieprijs van september stijgt met EUR 0,25 ten opzichte van die van augustus (EUR 37,75). In de garantieprijs voor september is een positieve correctie verwerkt van EUR 0,10 in verband met iets hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode, terwijl de onderliggende zuivelmarkt nagenoeg stabiel blijft. De verwachting dat de melkprijzen in de komende periode rond het huidige niveau zullen blijven bewegen, blijft onveranderd.

Deze maand is de eiwitwaarde EUR 609,66, de vetwaarde EUR 304,83 en de lactosewaarde EUR 60,97 per 100 kg.

De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2021 tot en met september bedraagt EUR 36,58.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes 3,57% eiwit, 4,42% vet en 4,53% lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kg melk op jaarbasis.

Op basis van de maandelijkse garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit-, vet- en lactosegehalte van de geleverde melk van het desbetreffende melkveebedrijf. Het verschil tussen de garantieprijs en het melkgeld ontstaat door de verrekening van de vaste kosten van EUR 0,18.

EN

Hein Schumacher nieuwe voorzitter Global Dairy Platform
31 augustus 2021
Global Dairy Platform (GDP) heeft Hein Schumacher benoemd als voorzitter van het bestuur van GDP. Schumacher volgt Rick Smith op, President en Chief Executive Officer van Dairy Farmers of America, die de afgelopen vier jaar de rol van voorzitter heeft vervuld. GDP kent een roulerend voorzitterschap, waarbij FrieslandCampina voor de komende vier jaar aan de beurt is om een voorzitter te leveren.

Hein Schumacher: "Ik ben vereerd om gevraagd te zijn voor het voorzitterschap van GDP en voort te bouwen op hetgeen dat Rick, ondersteund door het bestuur, heeft neergezet. Rick heeft bijgedragen aan het versterken van de rol van het GDP en ervoor gezorgd dat zuivel wordt gezien als relevant en als een essentieel onderdeel van een wereldwijd duurzaam voedselsysteem. Ik kijk ernaar uit om dit belangrijke werk voort te zetten. De agenda van GDP sluit eveneens goed aan op hoe FrieslandCampina naar de zuivelwereld kijkt.”

Over de Global Dairy Platform
Meer dan 95 toonaangevende bedrijven, bedrijven, verenigingen, wetenschappelijke instellingen en andere partners zijn lid van het GDP. De organisatie is actief in meer dan 150 landen. De leden produceren samen ongeveer een derde van alle melk in de wereld.
zei foto & meer op
https://www.frieslandcampina.com/nl/news/hein-schumacher-nieuwe-voorzitter-global-dairy-platform/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL