Europese e-commerce scaleup Dwarfs trekt €30 miljoen financiering aan om groeitempo te versnellen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/09/2021 10:05
Het aangetrokken kapitaal zal worden gebruikt om vier nieuwe acquisities te financieren alsmede toekomstige investeringskansen

Amsterdam – 2 september 2021 | E-commerce scaleup Dwarfs (www.dwarfs.io) heeft met de Europese investeringsfirma North Wall Capital akkoord bereikt over een schuldfinanciering van in totaal €30 miljoen. Het totale financieringsbedrag zal worden gebruikt om nieuwe acquisities te kunnen financieren inclusief de onmiddellijke afronding van de overnames van vier webshops actief in lifestyle- en woninginrichting.
Kapitaliserend op het krachtige momentum in de e-commerce markt, groeit Dwarfs snel. In aanvulling op de door North Wall Capital verstrekte kredietfaciliteit, is het bedrijf nu bezig om in de loop van september extra eigen vermogen via investeerders aan te trekken. Een van de beweegredenen daartoe is het mogelijk maken van enkele nieuwe significante, en reeds geïdentificeerde, overnames die na een succesvolle afronding de Dwarf’s omzet zal verdrievoudigen tot €35 miljoen. In aanvulling op de lopende extra kapitaalversterking, is het bedrijf ook al bezig met een grotere series B ronde, bestaande uit eigen vermogen en schuldfinanciering. Deze moet zijn beslag krijgen tegen het einde van 2021 met als doel te kunnen blijven expanderen.
Dwarfs zal met de nu beschikbaar gekomen €30 miljoen financiering de vier inmiddels getekende overname-overeenkomsten gaan afronden. Het gaat om de webshops Slaapkalm (verzwaringsdekens; opgericht 2019, actief in NL), Calmzy (verzwaringdekens en slaapkameraccessoires, opgericht 2019, actief in NL), Litollo (zwangerschapskussens, opgericht 2019, actief in) en Kristie’s Kitchen (snijplanken en spatschermen; opgericht 2018, actief in NL, UK, Duitsland en de VS).
In mei 2021 kondigde Dwarfs aan de komende jaren 20 webshops in binnen- en buitenland over te willen nemen met een omzet variërend van €500.000 tot €20 miljoen. Tezamen met de in mei 2021 overgenomen keukenwebshop AMCO bedraagt de Dwarfs omzet na vijf overnames €11 miljoen per jaar.

Demian Beenakker, CEO van Dwarfs, is zeer verguld met de aankoop van de veelbelovende webshops: “Het zijn relatief jonge bedrijven met een ijzersterk portfolio van nicheproducten in lifestyle en wonen. Ze zijn alle in nog geen drie jaar op hun eigen wijze hard gegroeid en drie van de vier webshops zijn alleen nog in Nederland actief. We kunnen ze dus met onze kennis en slagkracht snel in een internationale groeiversnelling krijgen en de omzet verveelvoudigen terwijl de vierde reeds in meerdere landen actief is.”
Beenakker stelt verder dat Dwarfs de groeiverwachtingen naar boven heeft bijgesteld: “Het aanbod van e-commercebedrijven is groot en wij kunnen sneller dan verwacht komen tot overnames. Tegelijkertijd zien we op de kapitaalmarkten, vooral in de UK en Noord-Amerika, grote interesse om onze activiteiten te financieren en extra kapitaal te verstrekken. Daar bovenop zijn we echt tevreden over de wijze waarop onze organisatie meegroeit. Het lukt ons goede mensen aan Dwarfs te binden die er op hun beurt voor zorgen dat we de aangekochte activiteiten goed integreren en hard laten groeien.“
Fabian Chrobog, oprichter en Chief Investment Officer van North Wall Capital, vult aan: “Wij zijn blij dat we samen met Dwarfs, dat beschikt over significante geografische expertise en sectorkennis, kunnen optrekken en hen kunnen ondersteunen bij de volgende fase van hun ontwikkeling. Onze recent gelanceerde strategie gericht op het financieren van e-commerce activiteiten onderstreept de sterke overtuiging die wij hebben in het groeipotentieel van dit marktsegment en het samenwerken met bedrijven zoals Dwarfs om zo een rol te kunnen spelen bij de transitie die nu plaatsvindt van verkopen via retail naar online marktplaatsen.”
IMPROVED Corporate Finance, een onafhankelijke M&A boutique met een focus op technologie en gevestigd in Amsterdam, adviseerde Dwarfs bij het verkrijgen van de acquisitiekredietfaciliteit.

[einde bericht]Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL