FrieslandCampina is gestegen naar de derde plaats in de 2021 Global Access To Nutrition Index. Elke twee jaar beoordeelt de index de grootste voedselproducenten ter wereld op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid met betrekking tot ondervoeding en obesitas.
Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina: “We zetten ons in om betere voeding, betaalbaar, beschikbaar en toepasbaar te maken voor een groeiende wereldbevolking. Vooral voor hen die geen inkomen hebben of in landen wonen waar voedselzekerheid niet vanzelfsprekend is: iedereen zou toegang moeten hebben tot betere voeding! Dat is waar we voor staan. We zijn blij dat dit wordt erkend in de Access to Nutrition Index en dat we onze positie hebben verbeterd.”
Betere voeding, betaalbaar voor iedereen is een prioriteit
FrieslandCampina wil gezonde en duurzame voeding bieden aan alle mensen, van alle leeftijden, nu en in de toekomst. En ondervoeding bestrijden, daarom is dit een belangrijke index voor het bedrijf. Met ‘Betere voeding, betaalbaar voor iedereen’ als een van de speerpunten van het duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina, zijn we duidelijk over onze ambities. Deze prioriteit bestaat uit twee hoofdcomponenten. Een daarvan gaat over het continu verbeteren van ons portfolio van consumentenproducten door suiker, vet en zout te verminderen met behoud van goede smaak en textuur. Dit steeg van 57% in 2015 naar 75% in 2020. De andere gaat over het verdubbelen van de hoeveelheid producten die goede voeding bieden met relevante voedingsstoffen voor grote bevolkingsgroepen met een lager inkomen, zoals in Nigeria, Ivoorkust en Indonesië.
|