D'IETEREN GROUP - JAARRESULTATEN 2020

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/03/2021 19:27
De resultaten van de Groep D’Ieteren stegen in 2020 dankzij de uitstekende prestaties van Belron en een goede veerkracht bij D’Ieteren Automotive. De voornaamste prestatie-indicator (KPI) van de Groep – de aangepaste geconsolideerde winst vóór belastingen, Groepsaandeel – steeg met 11,2% tot €332,7m op vergelijkbare basis (belang van 53,75% in Belron in 2019 en 2020).

- Dit is een samenvatting. Voor verdere details verwijzen we naar het persbericht. -
Belron slaagde erin de daling van de organische verkopen te beperken tot 7,5%. Zijn aangepaste winst vóór belastingen, Groepsaandeel, steeg aanzienlijk met 44,6% dankzij een positieve mixeffect, een verbeterde productiviteit en een strenge kostenbeheersing.
Het aandeel van D’Ieteren Automotive steeg met 80 bp tot 23,6% in de Belgische markt van nieuwe wagens (exclusief inschrijvingen van minder dan 30 dagen) die met 19,7% daalde. De daling van de verkopen (-11,5%) en van de aangepaste winst vóór belastingen, groepsaandeel (-19.9%), weerspiegelt voornamelijk lagere importvolumes, gedeeltelijk gecompenseerd door een positieve mix en kostenbeheersing.
De prestaties van Moleskine werden in 2020 zwaar getroffen door de Covid-19-crisis: de verkopen daalden met 37,6% en de aangepaste winst vóór belastingen, Groepsaandeel, sloot het jaar af op -€13,5m.
Corporate & Niet-toegewezen (dat de corporate- en vastgoedactiviteiten omvat) rapporteerde een aangepaste winst vóór belastingen, Groepsaandeel van -€4,8m in 2020, in vergelijking met -€10,3m in 2019. De Groep D'Ieteren sluit 2020 af met een netto cashpositie van €1.455,1m (waarvan €456,5m leningen tussen segmenten), een lichte daling ten opzichte van €1.516,4m op het einde van 2019.
De sterke aangepaste vrije kasstroom weerspiegelt de nadruk die tijdens de crisis werd gelegd op het behoud van cash en het beheer van het werkkapitaal, met onder meer een indrukwekkend bedrag van €428,7m gegenereerd door Belron (100%) en €171,6m gegenereerd door D'Ieteren Automotive.
De Raad van Bestuur stelt een bruto gewoon dividend van €1,35 per aandeel voor met betrekking tot het boekjaar 2020 (tegenover €1,00 in 2019).
Vooruitzichten voor 2021
Voor 2021 verwacht de Groep D'Ieteren, terwijl de timing van het einde van de Covid-19-crisis nog onduidelijk is, op basis van de afwezigheid van nieuwe of strengere lockdowns in de belangrijkste regio's waar hij actief is, dat zijn aangepaste geconsolideerd winst vóór belastingen, Groepsaandeel, met ten minste 25% zal stijgen ten opzichte van het resultaat van 2020 (€332,7m). Deze verbetering zou moeten voortvloeien uit een herstel van alle activiteiten, en veronderstelt een participatie van 53,75% in Belron in 2020 en 2021 en gemiddelde wisselkoersen die in de lijn liggen van de koersen die eind 2020 golden.

Op operationeel vlak verwachten we het volgende voor de activiteiten:

Belron
Stijging van de organische verkopen met meer dan 10% dankzij een geleidelijk herstel van de volumes, een positieve mix en de verdere ADAS herkalibratie-penetratie en VAPS-bijdrage, deels gecompenseerd door een negatieve wisselkoersevolutie op jaarbasis.
Groei van het aangepaste bedrijfsresultaat met meer dan 20% (2020: €583,1m) dankzij de omzetevolutie en de verdere vooruitgang van het transformatieplan.
De aangepaste vrije kasstroom zal naar verwachting hoog blijven, op hetzelfde niveau als in 2020, waarbij de betere bedrijfsresultaten worden gecompenseerd door hogere kapitaaluitgaven, met name in IT-gerelateerde projecten.
D'Ieteren Automotive
Groei van het marktaandeel op een Belgische markt van nieuwe wagens die zich marginaal herstelt tot ~450.000 voertuigen.
Groei van het aangepaste bedrijfsresultaat met meer dan 15% (2020: €98,9m), voornamelijk dankzij het volumeherstel, de kostenverbetering na de herstructurering van 2020 en de toegenomen marketing kosten ter ondersteuning van de merken.
VDFin verwacht een stijging van zijn aangepaste winst vóór belastingen.
Negatieve ontwikkeling van de vrije kasstroom vs. 2020 als gevolg van toegenomen behoefte aan werkkapitaal (met name door de betaling van de versnelling van het transformatieplan) en kapitaaluitgaven die weer genormaliseerde niveaus aanhouden. De aangepaste vrije kasstroom, exclusief aanpassingen, zou echter positief moeten blijven.
Moleskine
Verwacht wordt dat de verkopen zich zullen herstellen na de lage niveaus van 2020, hoewel ze - vooral in het eerste halfjaar - nog steeds worden beïnvloed door de aanhoudende Covid-19-maatregelen. We verwachten een stijging van de verkopen met minstens 20% op jaarbasis.
Er wordt verwacht dat het aangepaste bedrijfsresultaat boven €10m zal liggen.
- Einde van de samenvatting -

Profiel van D'Ieteren Group

D'Ieteren Group, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en
ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche. Zijn marktaandeel bedraagt meer dan 23%, goed voor 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het leven van de burgers te verbeteren met vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk €3.216m en €98,9m in 2020.
Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 40 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk €3.899m en €583,1m in 2020.
Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires onder een iconisch merk via een wereldwijd multichannel-platform. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk €102,3m en -€1,5m in 2020.
D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de Groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2020 €19,5m netto huurinkomsten gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.


Contact

Francis Deprez, Chief Executive Officer
Arnaud Laviolette, Chief Financial Officer

ga voor meer info naar
https://www.dieterengroup.com/nl/persberichten/2020-full-year-results



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL