FrieslandCampina nieuws o.a. Hans Meeuwis vertrekt bij FrieslandCampina.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/12/2020 06:28
Hans Meeuwis begint als Chief Executive Officer van Royal Cosun aan een nieuw en ambitieus hoofdstuk in zijn loopbaan.

Hans trad in 2014 in dienst bij FrieslandCampina als Managing Director Cheese, Butter & Milk Powder business en vanaf januari 2018 bekleedde hij de functie van President Dairy Essentials. Met succes richtte hij de nieuwe business group op, voerde veranderingen door en heeft focus en expertise aangebracht in een van onze strategische pijlers ‘Meer halen uit basiszuivel’.

Hans heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het opnieuw bepalen en uitvoeren van onze strategie voor kaas, het verbeteren van de kostenstructuur en het opbouwen van een toekomstbestendige organisatie. Zijn kwaliteiten op het gebied van leiderschap en zijn betrokkenheid bij één FrieslandCampina komt tot uitdrukking in zijn persoonlijke en innemende stijl.

Hans zal tot eind februari zijn functie blijven vervullen, waarbij hij de vele veranderingen die zich momenteel voordoen, zal doorvoeren en begeleiden. Te zijner tijd zullen we zijn opvolger bekendmaken.

Hans vertrekt met mijn oprechte felicitaties en dankbaarheid voor zijn passie en leiderschap.

Hein Schumacher
CEO Royal FrieslandCampina

EN
Royal A-ware is voornemens melkpoederproductie in Aalter (België) over te nemen van FrieslandCampina
14 december 2020

Zuivelbedrijf Royal A-ware heeft de intentie om de melkpoedertorens in Aalter (België) over te nemen van FrieslandCampina. De
melkpoedertorens in Aalter hebben een productiecapaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. Er werken bij dit bedrijfsonderdeel een 40-tal medewerkers die mee over zullen gaan naar Royal A-ware, zodra beide partijen een definitieve overeenkomst gesloten hebben. FrieslandCampina blijft in Aalter consumentenzuivel produceren en zal de geplande investeringen voortzetten.

De voorgenomen verkoop is in lijn met de strategie van FrieslandCampina om zijn netwerk verder te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie.

De overname past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. Het Nederlandse familiebedrijf is voornemens om te gaan investeren in de fabriek om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant.

De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van het eerste kwartaal in 2021 wordt afgerond.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL