Savills IM verwerft DSV distributiecentrum in Tholen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/11/2020 09:55
11 november 2020: Savills Investment Management (Savills IM), een internationale Investment Manager, heeft namens Vestas Investment Management (Vestas IM) en hun Koreaanse institutionele beleggers – waaronder Kiwoom Securities, een van de toonaangevende effectenbedrijven in Korea – een Nieuw gebouwd logistiekcentrum aangeschaft. Het centrum is ontwikkeld door DSV, een prominent Deens transportbedrijf, en wordt via een lease-back-constructie weer aan hen terug verhuurd.

Het Klasse A logistiekcentrum van circa 115.000 m2 bevindt zich op een strategische plek tussen de twee grootste havens in Europa: Rotterdam en Antwerpen. De aanwinst wordt een distributiecentrum voor DSV met meerdere gebruikers en is een aanvulling op haar bestaande distributienetwerk in Nederland.

Met deze laatste aankoop beheert Vestas IM een vermogen aan logistieke voorzieningen van zo’n EUR 1,2 miljard, waarvan ongeveer EUR 600 miljoen in samenwerking met Savills IM.

Savills IM/Vestas IM zijn geadviseerd door Savills (zowel technisch als zakelijk), PricewaterhouseCoopers, NautaDutilh en Ashurst, waarbij zakenbank Helaba is opgetreden als enig financier en vaste overnemer, die weer geadviseerd is door DLA Piper.

DSV is in deze transactie vertegenwoordigd door Dentons.

Alistair Ennever, directeur Strategische Samenwerking van Savills IM, licht toe:
“We zijn verheugd dat we deze hoogwaardige en strategische aankoop hebben kunnen afronden namens Vestas IM en hun investeerders. Daarmee wordt onze samenwerking met Vestas verder versterkt en het bevestigt ons gezamenlijk vermogen om deals te vinden en transacties tot stand te brengen ondanks de lastige economische situatie en de thans geldende reisbeperkingen.

We hebben meerdere transacties met DSV gesloten en deze laatste acquisitie weerspiegelt ons vertrouwen in DSV en in de logistieke sector in het algemeen. De prijzen van, en de vraag naar logistiek vastgoed blijven stijgen, en wij kijken ernaar uit om de komende maanden verdere acquisities in de sector te kunnen aankondigen.”

Marcel Fleminks, Co-Head van Savills Investment Management in Nederland licht toe:

“Deze acquisitie is weer een belangrijke stap in de groei van onze logistieke portefeuille in Nederland, die momenteel circa 760 miljoen euro omvat. We blijven een actieve speler op de markt, met verdere transacties in de pijplijn namens zowel ons European Logistics Fund 3 als onze Strategic Partnership-klanten.”

Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, vult aan:

“Er wordt op dit moment nog meer kapitaal in de Nederlandse logistieke markt geïnvesteerd dan vóór de pandemie. De focus ligt daarbij sterk op ‘core’ product. Deze build-to-suit ontwikkeling voor een van de grootste 3PL partijen ter wereld, biedt de zekerheid waar beleggers in de huidige markt naarstig naar op zoek zijn. We zijn dan ook zeer verheugd dat we onze opdrachtgever hebben kunnen adviseren bij deze aankoop.”

Martin Erbe, Head of Real Estate Finance International Clients Germany, CEE & Benelux bij Helaba, vult aan:

“Wij zijn er trots op dat wij onze cliënten Savills IM en Vestas IM hebben kunnen adviseren over dit zeer interessante project. De transactie bevestigt onze visie dat Nederland nog steeds geniet van een toename in de honger naar investeringen bij internationale beleggers. Uit de transactie blijkt onze benadering dat wij onze internationale cliënten volgen binnen hun doelmarkten.”
?
- Einde -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL