Biomassa niet, wat dan wel?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/07/2020 06:45
Gaan de tarieven stijgen als we in Nederland in navolging van het SER-advies een streep door biomassa zetten? Woldring: „De scherpste energieprijzen in onze top 5, ook die van groene energie, zijn nu al zonder biomassa. Er is bovendien zo veel concurrentie met biomassaloze alternatieven dat ik niet verwacht dat prijzen hierdoor omhoog gaan.” Maar welke energie moeten we dan wel omarmen? Woldring: „Het is in het landsbelang de eieren niet in één mandje te leggen. Dat betekent: vloeibaar gas uit de Verenigde Staten, gas uit Rusland en uit Noorwegen. En het netwerk ondertussen klaarmaken voor waterstof. Vergeet ook niet de laatste ontwikkeling van kernenergie.”

Woldring verwijst naar het bedrijf TerraPower van Bill Gates, dat een oplossing claimt te hebben voor kernafval. „In de energietransitie kunnen we niet wedden op één soort energie of één richting. We kunnen nu namelijk nog niet alles met zon en wind doen. Als het een keer tien graden vriest en windstil is, dan willen we onze huizen en kantoren nog steeds op een efficiënte manier verwarmen.”
bron dft.nl van afgelopen zaterdag 4 juli



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL