Over TomTom vs CTAC

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/01/2020 07:27
TomTom, opgericht in 1991, is wereldwijd marktleider van navigatietoepassingen. TomTom heeft meer dan 4500 werknemers en kantoren over de hele wereld. Onder andere in Amsterdam, Eindhoven en Londen, maar ook buiten Europa, zoals in India en Taiwan.

De situatie
Tegenwoordig is gps-navigatie op onze smartphone iets vanzelfsprekends. Tien jaar jaar geleden was realtime navigatie een luxe. Naarmate navigatie met de smartphone meer ingeburgerd raakte, groeide TomTom uit tot een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven voor locatietechnologie. TomTom draaide sinds 2008 op SAP, in datacentra die werden beheerd door Ctac. Naarmate TomTom groter werd, groeide ook het datavolume dat ze moesten verwerken en daarmee ook de belasting op de systemen. Het bedrijf draaide op SAP HANA, een database met vast geheugen, waardoor het geheugen moeilijk kon worden uitgebreid. In 2018 liep de hardware op zijn laatste benen en was ook het einde van de contracten in zicht. Het bedrijf maakte van de gelegenheid gebruik om een strategische stap te zetten. De belangrijkste uitkomsten uit deze samenwerking zijn:

Minder kosten voor IT-beheer
Systemen toevoegen aan de SAP omgeving duurt nu uren i.p.v. weken
TomTom beschikt nu over de flexibiliteit om ook in de toekomst te blijven groeien
De oplossing
Het bedrijf wilde de SAP suite naar de cloud verplaatsen en besloot dat Microsoft Azure het meest in lijn lag met de behoeften. TomTom had al een uitgebreide relatie met Microsoft. De locatietechnologie van TomTom maakt deel uit van het Microsoft Connected Vehicle Platform en de op locatie gebaseerde diensten van TomTom worden over Microsoft-technologieën, zoals Azure-diensten, Bing Maps en Cortana, heen gebruikt.

Samenwerking met Ctac
Ctac ondersteunde TomTom vanaf de ontwerpfase van de architectuur bij ieder stap in het proces. Samen migreerden ze SAP HANA, SAP ECC en SAP Business Warehouse van de private cloud van Ctac naar SAP on Azure. Tijdens dit proces werkte het team van Ctac nauw samen met TomTom en Microsoft, om het implementatieplan te stroomlijnen en richtlijnen te bieden. Het bedrijf begon in februari 2019 met de migratie. De operationele uitrol was in eind mei 2019.

“We hadden een strak schema. De migratie ging vlot dankzij de deskundige ondersteuning van Ctac. We hebben 20 systemen naar Azure gemigreerd en zitten nu aan meer dan 100 integraties met SAP”, aldus Ron Hogeboom, Senior Manager IT, Financiën en Logistiek bij TomTom.

De impact
Door alle gegevens samen te voegen kon TomTom de administratieve last op het IT-team eindelijk verlichten. Ron Hogeboom hierover: “Met SAP on Azure hebben we alle toepassingen op één plek samengebracht, waardoor we onze omgeving nu veel eenvoudiger beheren, we hebben nu meer controle over onze omgeving en inzicht in hoe deze draait. Dat helpt ons om kosten te drukken en betere beslissingen te nemen.” De schaalbaarheid en vereenvoudiging van SAP on Azure leidde voor TomTom tot meer bedrijfsflexibiliteit en snelheid. Het IT-team werkt nu in de cloud projecten sneller af dan mogelijk was in de datacentra.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees de uitgebreide referentiecase hier.
https://www.ctac.nl/getattachment/Special-pages/refcase-tomtom/191224-Referentiecase-TomTom_NL.pdf?lang=nl-NLBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL