Innovatieve gewasbescherming centraal op studiedag voor docenten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/06/2019 14:45
De studiedag voor docenten gewasbescherming was er veel aandacht voor innovatieve technieken. Presentaties van de studiedag zijn beschikbaar.

De studiedag voor docenten gewasbescherming op vrijdag 21 juni 2019 vond plaats op de het Forward Farming bedrijf van Bayer in Abbenes. Er was veel aandacht voor innovatieve technieken in de gewasbescherming zoals elektrostatisch spuiten, mogelijkheden om emissie te beperken, werken met een scout-robot of de eisen waaraan een wasplaats moet voldoen. Presentaties van de studiedag zijn beschikbaar.

Duurzame landbouwpraktijk
Met het demonstratiebedrijf ForwardFarming wil Bayer laten zien wat duurzame landbouwpraktijk is. Hoe pas je die toe op een gangbaar akkerbouwbedrijf. Die duurzame landbouwpraktijk is gebaseerd op drie thema's, zo legt Richard Jansen uit: precisielandbouw, verantwoord werken en werken met de natuur. In zijn presentatie gaat hij in op een aantal tehma's: duurzame ontwikkelingen, geintegreerde teelt, het Europees toelatingenbeleid en emissiereductie.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding over het bedrijf laten Albert van Kooten en Richard Jansen zien welke maatregelen zij nemen om emissie te beperken, hoe de wasplaats is ingericht, hoe spoelwater gezuiverd wordt met een helofytenfilter, Phytobac, of Easyflow. Werken met de natuur vindt plaats in de vorm van bloemrijke akkerranden en experimenten met bloemrijke mengsels.

Innovatieve technieken
Theo Straathof van het bedrijf Micothon gaat in zijn presentatie in op de toepassing van innovatieve technieken: luchtondersteund spuiten, werken met UV-C technieken (Ultraviolet C licht), elektrostatisch spuiten en het werken met scoutrobots. Hij maakt duidelijk dat je met die technieken fors kunt besparen op de inzet van gewasbeschermingsmiddelen.

Groenbemesters
Gera van Os presenteerde - als vervolg op de studiedag van 2018 - de resultaten van het WURKS-project groenbemesters. Voor het onderwijs zijn een handboek, factsheets en powerpointpresentaties ontwikkeld. Helaas bleek dat door omstandigheden nog niet alle onderdelen opgeleverd zijn, maar heel veel is al wel beschikbaar via het dossier Groenbemesters van Groen Kennisnet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL