MTN Nigeria kiest Gemalto voor eerste commerciële introductie van de GSMA Mobile Connect-authenticatieservice

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2016 07:31
. Universele SIM-gebaseerde digitale identiteitsoplossing zorgt voor een betere beveiliging en groter gebruiksgemak in de online economie

Amsterdam, 10 februari 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, is door MTN Nigeria geselecteerd voor de levering van haar LinqUs Mobile ID-platform. Dit nieuwe project, dat voor MTN in SaaS-modus zal worden uitgevoerd door Gemalto Allynis Services, markeert de eerste commerciële introductie van SIM-gebaseerde diensten en zorgt voor eenvoudige mobiele authenticatie voor al zijn mobiele gebruikers. Mobile Connect voldoet aan de nieuwste GSMA-normen. 'MTN Token' is direct beschikbaar voor de 70 miljoen klanten van MTN Nigeria en positioneert deze operator als de voornaamste leverancier in dit land van beveiligde digitale identificatie en authenticatie.

MTN Token biedt de gebruikers een universele digitale ID in combinatie met een mobiele authenticatie in twee stappen voor een gemakkelijke en eenvoudige toegang tot het internet, betalingen en financiële transacties. Bij gebruik van MTN Token voor eCommerce, bank- en verzekeringszaken, ePublic en bedrijfsnetwerken geldt het mobiele nummer als gebruikersnaam. Afhankelijk van het door de serviceprovider gewenste beschermingsniveau wordt het inloggen voltooid door eenvoudig op OK te klikken op het mobiele apparaat of door een unieke zelfgekozen pincode in te toetsen.

Elke Nigeriaanse serviceprovider kan nu gebruikmaken van MTN Token-diensten en daardoor de bescherming van online diensten tegen identiteitsdiefstal en cybercrime aanzienlijk opvoeren. De operator biedt zijn klanten gebruiksgemak door afscheid te nemen van het complexe registratie- en loginproces waarbij steeds nieuwe gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties moesten worden onthouden.

MTN Token versterkt de veiligheid van de SIM-kaart door een betrouwbare omgeving voor gevoelige gegevens en transacties te creëren, zonder daarbij eerst in de infrastructuur te hoeven investeren zoals dit noodzakelijk is voor in-house implementaties.

"Met het uitbrengen van MTN Token zijn wij de eerste private provider van beveiligde online identiteit en positioneren wij ons als een bedrijf dat garant staat voor digitale ID en authenticatie in Nigeria," aldus A'isha Umar Mumuni, general manager Products & Innovation van MTN Nigeria. "Hoe meer serviceproviders gebruik maken van MTN Token, des te minder fraude er plaats vindt en des te gemakkelijker het digitale leven van de consumenten wordt."

"De lange relatie tussen MTN Nigeria en Gemalto was de juiste voedingsbodem voor dit baanbrekende project," reageert Eric Claudel, president Midden-Oosten & Afrika van Gemalto. "Door een brug te slaan tussen beveiliging en gebruiksgemak vormt Mobile Connect een nieuwe stap op het vlak van gebruikersauthenticatie. Dit product ondersteunt operators in hun verdienmodel voor nieuwe waarde-toevoegende diensten."

MTN Token: www.gemalto.com/press/PublishingImages/PR-MTN.jpg






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL