Azië-Pacific nu ook in de Global Collections Review

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/01/2012 11:14
- Inzicht incassogedrag bedrijven wereldwijd
- Nederland koploper gebruik extern incassobureau
Amsterdam, 10 januari 2012 - Atradius Collections heeft de resultaten gepubliceerd van de vijfde en volledig bijgewerkte editie van de Global Collections Review. De enquête is voor het eerst ook in de Azië-Pacific-regio gehouden. Het onderzoek geeft waardevolle informatie over het incassogedrag van bedrijven wereldwijd.

Atradius Collections – wereldwijd specialist op het gebied van zakelijke incasso – houdt regelmatig een Global Collections Review. Dit onderzoek geeft beslissers in de creditmanagement-branche inzicht in de trends en praktijken op het gebied van commerciële incasso, inclusief landelijke en regionale ontwikkelingen en verschillen. Het laat zien hoe bedrijven omgaan met openstaande vorderingen en waarom ze wel of niet besluiten een externe partner (zoals een incassobureau) in te schakelen. De enquête werd dit keer gehouden onder bijna 5.400 bedrijven in 27 landen wereldwijd.

Azië-Pacific
In deze editie zijn voor het eerst China, Hongkong, Singapore en Indonesië opgenomen. Ook Mexico en Griekenland zijn toegevoegd. Het onderzoek toont aan dat bedrijven in de Azië-Pacific-regio het meest geneigd zijn een incassobureau in te schakelen, in vergelijking met respondenten in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika en Europa. Dit geldt vooral als het gaat om buitenlandse incasso. China en Taiwan onderscheiden zich van de rest: met respectievelijk 60% and 51% hebben zij de hoogste score voor het inschakelen van een extern incassobureau. Over het algemeen zijn respondenten in de Azië-Pacific-regio geneigd te kiezen voor de meest directe en snelle incassomethoden. Zij sturen ook eerder een laatste aanmaning dan hun collega’s in andere landen. Europese en Amerikaanse ondernemers blijken zich voorzichtiger op te stellen in het incassoproces.

Europa
Zelfs binnen Europa is er verschil in de manier waarop vorderingen worden geïnd. Nederland is koploper als het gaat om de waarschijnlijkheid waarmee respondenten een extern bureau inschakelen in plaats van te zoeken naar een interne oplossing. 70% van de Nederlandse respondenten gaf aan gebruik te hebben gemaakt van externe incassobureaus, gevolgd door Zweden en Oostenrijk met elk circa 45%.

Succesratio
De succesratio is een doorslaggevende factor om te kiezen voor een externe partner. Raymond van der Loos, Algemeen Directeur van Atradius Collections, krijgt vaak vragen over die succesratio. Hij licht toe: ‘Het vermogen van externe incassobureaus om resultaten te boeken is de belangrijkste reden waarom bedrijven een dergelijk bureau inschakelen. Dit beeld wordt bevestigd door de Global Collections Review, waarin respondenten aangeven hoge verwachtingen te hebben. De succesratio wordt genoemd als de belangrijkste reden om activiteiten uit te besteden aan een incassobureau. De tweede reden is dat men graag wil werken met een gerenommeerd bureau dat een redelijke vergoeding vraagt.’

Gedrag per sector
De Global Collections Review laat ook verschillen zien in het incassogedrag per sector: bedrijven in de financiële dienstverlening maken het meest gebruik van de diensten van incassobureaus. Zij worden gevolgd door bedrijven uit de volgende industriële sectoren: ruwe grondstoffen, textiel, metaal, olie en gas. Ook respondenten uit die hoek gaven aan een voorkeur te hebben voor de inzet van een externe partij.

Het volledige rapport is te downloaden van: www.atradiuscollections.com.
EINDE PERSBERICHT

Over Atradius Collections
Atradius Collections, een business unit van de Atradius Group, biedt efficiënte, snelle en flexibele oplossingen voor het innen van binnenlandse en buitenlandse handelsvorderingen. Met meer dan 300 medewerkers in 19 kantoren en een uitgebreid netwerk van incassospecialisten en juristen wereldwijd werkt Atradius Collections voor meer dan 15.000 klanten waarbij jaarlijks gemiddeld 100.000 zaken in behandeling worden genomen. Met meer dan 85 jaar ervaring in de wereldwijde creditmanagementbranche is Atradius Collections wereldleider op het gebied van zakelijke incasso’s. Kijk op www.atradiuscollections.com voor meer informatie



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL