Derde winkelvastgoedfonds Homburg Capital en Holland Immo Group voltekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/12/2010 15:21
Gezamenlijk persbericht
Het derde gezamenlijke winkelvastgoedfonds van Homburg Capital (HC) en Holland Immo Group (HIG) , Winkelvastgoedfonds Duitsland 3 NV genaamd, is binnen vier weken na introductie voltekend. Met deze emissie hebben HC en HIG gezamenlijk 1.975 certificaten geplaatst ter waarde van € 9,9 miljoen. De belangstelling overtreft dit bedrag ruimschoots. Dit fonds belegt in nieuwe super- en discountmarkten (food en non-food) in West-Duitsland. De vastgoedportefeuille bestaat uit zes winkellocaties gelegen in Borken, Lindlar-Frielingsdorf en Freienohl (deelstaat Nordrhein-Westfalen), Hanau (deelstaat Hessen), Bückburg (deelstaat Niedersachsen) en Gerstetten (deelstaat Baden-Württemberg) met als huurders o.a. EDEKA, REWE, Penny, KiK en TEDi. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt ruim 13,5 jaar. De looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het verwachte totaalrendement komt uit op 9,6% per jaar, waarvan 8% direct uitkeerbaar. Het totale investeringsvolume van € 24,6 miljoen is voor € 14,7 miljoen (60%) hypothecair gefinancierd bij de Duitse WGZ Bank.

In het voorjaar van 2011 verwachten HC en HIG het vierde Duitse winkelvastgoedfonds te introduceren dat belegt in een viertal, in West-Duitsland gelegen, binnenstedelijke winkelcentra met als huurders onder andere C&A, Takko, Vögele, Edeka, Rewe, Sky, Lidl, Rossmann en dm-drogerie.

HC is onderdeel van de Homburg groep en is al jarenlang marktleider in Nederland bij het initiëren en begeleiden van emissies van nieuwe vastgoedbeleggingen en het beheren van bestaande vastgoedfondsen. HIG is een top tien aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelbeleggingen in Nederland en Duitsland.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL