Boxmeer, Nederland-EU & Netherton, Langbank, Port Glasgow, Schotland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/12/2010 07:39
HENDRIX GENETICS BREIDT UIT IN VISFOKKERIJ
Hendrix Genetics BV en Lithgows Limited hebben een intentie-overeenkomst ondertekend waarbij Hendrix Genetics de bedrijven Landcatch en LNS (Landcatch Natural Selection) van Lithgows Limited overneemt.

De afronding van de overname wordt verwacht in de eerste helft van 2011 en is onder voorbehoud van diverse gebruikelijke goedkeuringen.

Thijs Hendrix, Président van Hendrix Genetics: “We zijn verheugd om onze entree te maken in deze belangrijke en groeiende sector. Aquacultuur is een duurzame en waardevolle eiwitbron over de hele wereld en we zijn ervan overtuigd dat we nieuwe en innovatieve ideeën in kunnen brengen bij dit bedrijf met een lange en succesvolle historie in de aquacultuur. Visfokkerij is een natuurlijke uitbreiding van onze bestaande activiteiten. "Vanaf het moment dat onze gesprekken zijn gestart", aldus James Lithgow, voorzitter van Lithgows Limited, "werd het duidelijk dat we een gezamenlijke visie delen, en dat Hendrix Genetics een perfecte partner is. Landcatch produceert haar fokkerij- en vermeerderingsdieren in “land-based” bedrijven waar ze vrij zijn van predatie en gehouden worden in een stress-vrije omgeving met een hoge gezondheidsstatus. Het combineren van de kennis en kunde van onze uitstekende productie- en R & D teams met die van Hendrix Genetics maakt Landcatch en LNS nog effectiever, en uiteindelijk meer succesvol in het leveren van superieur uitgangsmateriaal aan zalmproducenten in de hele wereld”.
Thijs Hendrix voegt toe: "Deze overname past heel goed bij onze multi-species strategie, en we zien uit naar een toonaangevende positie in de visfokkerij, zoals bij legkippen, kalkoenen en varkens. Met Landcatch en LNS creëren we een nieuw platform met een nieuwe horizon in de aquacultuur”.

Landcatch & Landcatch Natural Selection (LNS)
Landcatch werd opgericht in 1980 door Sir William Lithgow (“industrial and farmer”) en is een toonaangevende leverancier van uitgangsmateriaal voor zalmkweek. LNS is een gespecialiseerd fokkerijbedrijf dat vooruitstrevende selectiemethodes toepast op Atlantische zalm, gebaseerd op de hoogste biosecurity standaarden. LNS levert ook technologie en expertise op andere terreinen van de fokkerij. http://www.landcatch.co.uk

Lithgows Limited
Lithgows Limited is een Schots familiebedrijf, opgericht in 1874, met belangen in bedrijven die variëren van het kweken van vis tot het produceren van duurzame energie. Het bedrijf begon met het bouwen van schepen in Port Glasgow aan de benedenloop van de rivier de Clyde, een gebied dat het centrum van de mondiale scheepsbouwsector werd. Binnen een paar jaar werd Lithgows de aanvoerder van “the Clyde’s tonnage league”. Het bedrijf is nu in handen van de 4e generatie, trots op haar geschiedenis, en gefocust op haar toekomst. http://www.lithgows.co.uk

Hendrix Genetics
Hendrix Genetics, gevestigd in Boxmeer, is een gespecialiseerde onderneming op het gebied van dierfokkerij met 4 divisies:
Legpluimveefokkerij (Institut de Sélection Animale: ISA, SHAVER, BABCOCK, WARREN, BOVANS, HISEX, DEKALB), kalkoenfokkerij (HYBRID), varkensfokkerij (HYPOR) en pluimveedistributie (SFPA, Joice and Hill en Integra). Hendrix Genetics levert haar producten aan de wereldwijde pluimvee- en varkenssector in meer dan 100 landen, via haar eigen bedrijven en joint ventures gevestigd in 22 landen, met ca. 1.500 medewerkers.
www.hendrix-genetics.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL